NewsAllert :

Încă 2 medii de 10.00 la Bacalaureatul din Neamț, după rezolvarea contestațiilor

Bărbat accidentat de tren la Trifești! Victima a murit pe loc!

Accident cu 6 victime în intersecția Izvoare cu Mărgineni (Papuc)

APASERV anunță că luni, 6 iulie, OPREȘTE APA în Piatra-Neamț și 4 comune! Iată detaliile!

Situația COVID-19 în Neamț, sâmbătă – 4 iulie! Confirmate 977 persoane, vindecate 832! Iată și alte date importante!

Masca și distanțarea la control! Polițiștii din Neamț au verificat terasele, parcurile, centrele comerciale și obiectivele turistice!

Un individ din Piatra-Neamț și-a snopit în bătaie tatăl, l-a amenințat cu moartea și că dă foc locuinței!

Trupul bărbatului înecat în Siret a fost găsit la 5 kilometri de locul tragediei! Pusese pariu că trece râul înot!

Se întorc furtunile în Neamț! COD ROȘU pentru 3 localități din județ!

Bătaie colectivă cu parii la o stână din Neamț! Patru persoane, între care un copil, au fost rănite!

Descinderi în Neamț într-un dosar de criminalitate organizată! Prejudiciul este de 2,4 milioane lei!

Măsurile Planului Național de Investiții și Relansare Economică al Guvernului PNL, în valoare de 100 miliarde euro

Drama unei tinere din Neamț: tâlhărită și la un pas să fie violată! A fost salvată în ultima clipă!

Cozmanciuc, președinte PNL Neamț: ”De astăzi piaţa gazelor naturale este liberalizată. Românii ar trebui să plătească facturi cu 10-15% mai mici”

Organizația PSD Roznov, propusă spre dizolvare! Se pregătește Ciprian Șerban pentru Primărie sau voturile PSD merg la actualul primar?!

ISSN 2457 - 3973

Directoarea medicală a Spitalului Județean Neamț a demisionat și denunță ”politica de achiziții publice și de personal”

De două săptămâni a revenit Spitalul Județean de Urgență Piatra-Neamț în subordinea Consiliului Județean Neamț și  (re)apare primul scandal legat de ”politica de achiziții publice și de personal”. Expresia a fost invocată de însăși directoarea medicală a unității, dr. Cristina Elena Gavriloiu, care marți seara a demisionat din funcție.

Medicul invocă ”discrepanțele de opinie privind exercitarea activității de conducere în ceea ce privește transparența managementului instituțiilor publice, divergențele principale privind abordarea politicilor de achiziții publice și de personal”. Motiv pentru care, doctorul Cristina Elena Gavriloiu și-a înaintat, la ora 19,00, ”Demisia de onoare” – lucru rar în ultima perioadă, în administrația publică și sanitară!

Doctorul Gavriloiu a folosit un termen elegant în demisia sa – ”divergențe de opinie” – care în termeni juridici poate fi tradus ca ”fapte de natură penală” în ceea ce privește achizițiile.

Iar cel vizat direct nu pare a fi managerul unității, doctorul Silviu Verzea, ci zona decizională a achizițiilor unității medicale. Însă cu semnătura sa, doctorul Verzea ar putea răspunde în aceeași măsură, chiar dacă ar putea spune că a semnat ”ca primarul”.

Așadar este cât se poate de clar că doctorul Cristina Elena Gavriloiu a sesizat ilegalități, a refuzat constant să semneze astfel de decizii, și în final a demisionat.

 

În ceea ce privește partea de achiziții a spitalului – cheia și lacătul contractelor unității medicale – vă aducem aminte un episod întâmplat după numirea lui Marius Ghineț ca manager, de către ministrul Sănătății. Acesta a venit cu propria echipă managerială iar directoarea financiar contabilă, Maricica Drăgan a fost nevoită să predea telefonul de serviciu. Spre seară, surpriza a venit din partea administratorului unei firme abonată la contracte cu spitalul care transmitea mesaje pe watsapp-ul numărului respectiv, neștiind că fosta directoare a rămas fără telefon, și o liniștea că va fi pusă la loc pe funcție după ce spitalul va reveni în subordinea CJ Neamț. Ceea ce s-a și întâmplat! Ba mai mult, destinatara mesajelor era îndrumată să numească ea restul echipei manageriale (manager general, director medical, director de îngrijiri), ceea ce ridică mari semne de întrebare în ceea ce privește adevăratul ”stăpân” al spitalului.

.

 

Cât privește politica de achiziții de la spital, reamintim că în cele 3 zile de mandat ca manager, Marius Ghineț a propus și s-a hotărât, între altele, ca toate achizițiile din timpul stării de urgență și alertă să fie publicate pe site-ul instituției. Ceea ce pare să nu mai respecte actuala echipă managerială!

Articolul anterior

Relaxarea măsurilor a readus haosul pe șoselele din Neamț: aproape 1.000 amenzi într-o săptămână!

Articolul următor

Primarul Dragoș Chitic, anunț despre situația sanitară a unităților de învățământ din Piatra-Neamț

Un comentariu

  • Asa am aflat și răspunsul la întrebarea :care numire este mai buna,a Ministerului Sănătății sau a Consiliului Județean ?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *