ISSN 2457 - 3973

Dispecerat non-stop la Publiserv pentru situațiile provocate de ninsori și polei

Primarul Dragoș Chitic a inspectat, miercuri, sediul celor două societăți care vor asigura în această iarnă deszăpezirea, Publiserv și Salubritas.
Scopul deplasării a fost verificarea modului în care societățile respective sunt pregătite să intervină pentru asigurarea condițiilor normale de circulație în acest sezon.
S-au veficat:
– operabilitatea utilajelor,
– stocurile de material antiderapant,
– modul în care este instruit personalul pentru intervenție,
– dotarea cu echipamnete de protecție.
Sunt pregătite pentru intervenție la societatea Publiserv 14 utilaje de deszăpezire monitorizate GPS, din care 9 utilaje cu lamă și răspânditor de material antiderapant, 4 doar cu lamă și unul doar cu răspânditor de material antiderapant.Dragos Chitic iarna 2
La Salubritas sunt pregătite pentru intervenție trei utilaje, din care două cu lamă și răspânditor de material antiderapant și unul pentru imprăștiere soluție antiderapantă. Salubritas SA are în dotare patru freze manuale pentru intervenția pe aleile pietonale.
Ambele societăți sunt aprovizionate cu 150 de tone de sare, existând și o comandă ce va fi livrată la sfârșitul acestei săptămâni de încă 100 de tone, și 34 de tone de clorură de magneziu.
“Am vrut să verific personal modul în care cele două societăți ale Consiliului Local sunt pregătite pentru a interveni în această iarnă. Am atras atenția persoanelor implicate în acțiunile de deszăpezire să trateze cu seriozitate această activitate și să fie pregătiți de intervenție. În acest sezon resursele alocate sunt peste anii anteriori prin achiziționarea unui nou utilaj modern ce va fi folosit la deszăpezirea piețelor publice și a încă două freze manuale. De asemenea, s-a suplimentat cu 8 persoane efectivul de personal al SC Salubritas pentru intervenția mai promptă pe aleile pietonale. Totodată am solicitat o listă suplimentară de utilaje și forță umană la care să se poată apela în cazul căderilor abundente de zăpadă. Suntem pregătiți să intervenim, iar dacă va fi o iarnă normală din punct de vedere meteorologic, asigurăm cetățenii municipiului Piatra Neamț că le vom pune la dispoziție condițiile optime de folosire a căilor de circulație”, a declarat Dragoș Chitic, primarul municipiului Piatra Neamț.
Dacă va fi necesar, există convenții încheiate pentru încă 9 utilaje care pot interveni în acțiunea de dszăpezire.
SC Publiserv pune la dispoziție un dispecerat non stop unde cetățenii municipiului pot apela în caz de nevoie: 0748213100, 0756163814, 0233219351.

Articolul anterior

Incendiu la Școala 5 Piatra Neamț

Articolul următor

Statistici sumbre în Neamţ: săptămâna şi accidentul mortal!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *