ISSN 2457 - 3973

Două case din Roznov, distruse de un incendiu noaptea trecută. Un bătrân a suferit arsuri.

Două case de pe strada Libertăţii, din oraşul Roznov, au fost distruse de un incendiu care a izbucnit în noaptea de marţi spre miercuri (24/25 mai).

La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de la Detașamentul de pompieri Piatra Neamț și SVSU Roznov.

„La sosirea pompierilor, incendiul se manifesta cu flacără deschisă în interiorul și la acoperișul a două case și la anexe gospodărești cu posibilitatea propagării la o altă casă din imediata vecinătate. Persoanele ce se aflau în cele două case cuprinse de flăcări s-au autoevacuat până la sosirea pompierilor. Forțele de intervenție au acționat pentru localizarea și lichidarea incendiului, evitându-se propagarea flăcărilor la cea de-a treia casă dintr-o gospodărie învecinată”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Neamţ, locotenentul Irina Popa.

În urma incendiului, la una din case a ars acoperișul pe o suprafață de 100 metri pătraţi și bunuri materiale din interiorul locuinței, o magazie din lemn cu o suprafață de aproximativ 20 metri pătraţi cu bunurile materiale din interior (3 mc de lemn, scule și unelte) și o bucătărie de vară.

Proprietarul locuinței, în vârstă de 84 ani, a fost intoxicat cu monoxid de carbon și a suferit arsuri, fiind preluat de echipajul SMURD și transportat la UPU Piatra Neamț.

La cea de-a două casă au ars 70 metri pătraţi din acoperiș, tavanul din trei camere pe o suprafață de 40 metri pătraţi, două magazii din lemn cu suprafața de aproximativ 30 mp, 15 ml din gardul de lemn și 400 kg de porumb depozitat într-una dintre magazii.

În a treia gospodărie afectată, au ars 2 mp din acoperișul unui adăpost pentru animale și 10 metri liniari din gard.

Cauza probabilă de producere a incendiului a fost jarul căzut din sistemele de încălzire.

Articolul anterior

Doi bărbaţi, accidentaţi pe o trecere de pietoni din Târgu-Neamţ

Articolul următor

Modernizarea drumului județean 127A Bicazu Ardelean – Tulgheș este în grafic (VIDEO)

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.