ISSN 2457 - 3973

Modernizarea drumului județean 127A Bicazu Ardelean – Tulgheș este în grafic (VIDEO)

Pe Valea Muntelui, pe drumul județean care face legătura cu Tulgheșul, se lucrează din plin al modernizarea căii de rulare. Proiectul a început de anul trecut și vizează turnarea de asfalt pe o „potecă șerpuită”, care va fi adusă la o lățime de 8 metri.

„Am fost pe șantier, m-am întâlnit cu echipele care lucrează acolo și am văzut evoluția lucrărilor de la o zi la alta. Sunt foarte mulțumit de ceea ce s-a realizat până în prezent. Acum se lucrează la podețe, la zidurile de sprijin, corectarea torenților și excavare în stâncă, pentru a se lărgi calea de rulare. După realizarea lucrărilor de supralărgire și pregătire a stratului suport, va urma asfaltarea în trei straturi de mixtură asfaltică, de la Bicazu Ardelean până la limita cu județul Harghita. Este o lucrare extrem de complexă și de aceea și durata de realizare este mare. Dar la finalul ei, pe un sector de 6 kilometri va fi asfalt, ceea ce nu s-a mai întâmplat până acum pe acest drum. Sunt convins că toți participanții la trafic vor aprecia condițiile în care se va circula după încheierea proiectului. De la 3 metri cât a fost lățimea drumului, se va ajunge la 8 metri, cu tot cu șanțuri și terasamente”, a declarat Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean Neamț.

Proiectul a demarat anul trecut și au fost realizate șase poduri cu o lungime totală de 60 de metri liniari și 18 podețe cu diferite lungimi.

„Mă bucur că se lucrează susținut pentru modernizarea acestui drum județean care va lega județul Neamț de Ardeal și va asigura dezvoltarea economică și turistică a zonei noastre. În plus vom avea încă o «poartă de intrare și ieșire» din județ impecabilă, o carte de vizită a zonei noastre de care vom fi toți mândri!”, a mai adăugat președintele Consiliului Județean Neamț.

Articolul anterior

Două case din Roznov, distruse de un incendiu noaptea trecută. Un bătrân a suferit arsuri.

Articolul următor

Florentina Luca-Moise: PSD Piatra-Neamț se opune majorării tarifelor din ștrand

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cel mai popular