ISSN 2457 - 3973

Dr. Cătălin Denciu – Eroul Anului 2020. Ce spune directorul regional al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii.

Medicul Cătălin Denciu, cel care şi-a riscat propria viaţă pentru a salva mai mulţi pacienţi din incendiul de la Spitalul Judeţean Piatra-Neamț, a fost declarat ”Eroul Anului 2020” în Belgia.

Anunţul a fost făcut de directorul regional al Biroului pentru Europa al OMS, Hans Kluge, chiar când se celebrează Ziua Mondială a Sănătăţii.

“Sunt foarte bucuros că țara mea natală, Belgia, a recunoscut meritele unui medic român din Piatra-Neamț, Cătălin Denciu, declarându-l Eroul Anului 2020. Am stat de vorbă personal cu dl. colonel care răspunde de spitalul acela din Belgia”, a anunțat directorul regional al Biroului pentru Europa al OMS, Hans Kluge, potrivit Mediafax.

Kluge a participat, miercuri, la Palatul Cotroceni, alături de președintele Klaus Iohannis, la un eveniment orgnizat cu ocazia Zilei Mondiale a Sănătății. Acesta a fost decorat cu Ordinul Naţional “Pentru Merit” în grad de Comandor de preşedinte, în semn de “înaltă apreciere pentru contribuţia sa importantă la nivel european în gestionarea pandemiei COVID-19, pentru relaţia de colaborare strânsă cu România, participând activ la demersurile de îmbunătăţire a sistemului de sănătate românesc”.

În urmă cu o lună de zile, dr. Cătălin Denciu a făcut şi primele declaraţii după tragedia din seara zilei de 16 noiembrie 2020. El a povestit cum este tratat în spitalul din Belgia, şi cum decurge recuperarea.

“Acolo am fost îngrijit de asistenți medicali și kinetoterapeuți. Pe 20 ianuarie am fost transferat la unitatea de îngrijire medie. Am reușit treptat să mă mișc și să merg din nou. Astăzi pot deja să merg cu bicicleta. Îndoirea brațelor este încă dificilă, așa că urmez o mulțime de ședințe cu kinetoterapeuții și terapeutul pentru a învăța să-mi mișc coatele din nou. Reabilitarea este departe de a se termina, dar știu că trebuie să dau totul pentru a mă simți din nou mai bine. Voi continua să lucrez pentru a reuși ”, a declarat, pe 4 martie, dr. Cătălin Denciu.

Articolul anterior

Zona crepusculară: Ambulanță cu pacient, 14 ore de la Roman la Iași!

Articolul următor

Deputatul Mugur Cozmanciuc (PNL Neamţ): Veşti bune pentru Autostrada Unirii, sectorul Târgu Neamţ- Ungheni!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *