ISSN 2457 - 3973

Dr. Dorice Albu: Nu a existat nici un chef la Ambulanță! Am decontat doar cheltuieli legale!

Urmare a articolului publicat, sâmbătă, de newsallert.ro, în care ridicam o serie de suspiciuni cu privire la managementul actualei conduceri interimare a Serviciului Județean de Ambulanță Neamț, am primit și punctul de vedere al doctorului Dorice Albu, managerul instituției.

Spuneam sâmbătă că, potrivit antitepari.ro, există o serie de documente publicate potrivit cărora un angajat care a participat la un curs de formare profesională ar fi adus la decontare bonuri ce conțineau bere, wiskey și vin.

”Nu a existat nici un “ CHEF” nu au fost decontate “NICIODATA” sume reprezentand contravaloare bauturi alcoolice. S-a prezentat un decont, cu ocazia deplasarii la un curs de perfectionare profesionala, la care au participat mai multi salariati ai SAJ Neamt, participare perfect legala, decont ce  fost aprobat cu mentiunea “ verificare si decontare in limita legala” , ceea ce a determinat decontarea sumelor cu privire la deplasare , cazare , masa, fara decontarea altor produse. Subliniem totodata ca participarea  salariatilor  nostri,  in conformitate cu prevederile imperative ale Codului Muncii si ale Contractului Colectiv de Munca la nivel de unitate si la nivel de ramura, s-a efectuat prin inscrierea la cursurile organizate de diferiti formatori si de organizatiile profesionale din sistem, noi nestabilind nici perioada nici locul de desfasurare. D-nei Alina Daliana Stamate, asa dupa cum stie, cel mai probabil persoana ce a emis informatia cunoaste că nu i-a fost decontata intreaga suma supusa decontarii, ci doar cheltuielile privind masa, cazarea, deplasarea. Mai subliniem faptul ca formarea profesionala continua este obligatia legala a angajatorului care si in anii trecuti a organizat aceasta pregatire profesionala si cel mai probabil activitatea noii conduceri afecteaza interesele persoanelor din vechea conducere ce au pierdut posibilitatea administrarii fondurilor publice, urmare a destituirii de catre DSP Neamt, urmare a Controalelor Curtii de Conturi si a Ministerului Sanatatii. Sub aspectul acestui subiect  rugam cititorii sa retina ca nu a fost organizat nici un chef in incinta serviciului, nu am organizat noi cursurile, nu am decontat niciodata bauturi alcoolice si tigari”, susține dr. Dorice Albu într-un drept la replică trimis publicației care a realizat ancheta.

In ceea ce priveste asigurarea CASCO a ambulanțelor, managerul Serviciului Județean de Ambulanță Neamț susține că acestea au poliță de asigurare. Dr. Albu a mai precizat că telefoanele și lapturile incriminate că ar fi fost cumpărate la sume exorbitane ar fi fost de fapt primite ca bonus de la operatorul de telefonie.

Cu privire la prestatorul de servicii de reparatii auto SC PANAUTO, conducerea Ambulanței susține că a fost desemnat prin S.E.A.P. – licitatie organizata de Bursa de Marfuri și a fost singurul ofertant.

”Prin stilul de management abordat am incercat sa determin salariatii sa isi indeplineasca sarcinile  de serviciu in mod corect si la termen, fara a ameninta cu masuri coergitive, considerand ca prin unitate si intelegere vom putea dezvolta activitatea serviciului. Unii dintre angajati au inteles ca nu cer nimic ilegal nimanui, prezentandu-si sprijinul in demersurile  de imbunatatire a  activitatii serviciului, de crestere a parcului auto, de perfectionare continua a salariatilor, cu precadere in domeniul medical , astfel ca am ajuns cu parte dintre salariati sa am o colaborare foarte buna. S-ar parea totusi ca unii dintre salariati sunt nemultumiti de cerintele minime de corectitudine si loialitate fata de angajator, ramanand fideli conceptiilor si principiilor vechii conduceri actualmente demisa pe baza unor abuzuri constatate de catre organele competente”, este de părere managerul interimar al SJA Neamț.

Poziția doctorului Dorice Albu cu privire la materialul difuzat de sursa citată de noi este în raport cu acuzațiile care i se aduc și probabil va apărea în publicația respectivă.

Articolul anterior

Jănel Iosub: Sistemul sanitar a fost și este apanajul multor politicieni dubioși

Articolul următor

PRODUSE ”ALIMENTARE” CARE NE OMOARĂ ÎNCET, DAR SIGUR!!! CÂRNAȚI, CRENVUȘTI, PARIZER!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cel mai popular