ISSN 2457 - 3973

Dragoş Chitic: CNI a demarat licitaţia pentru execuţia Pieţei Centrale!

Conducerea Companiei Naţionale de Investiţii (CNI) a demarat, în sfârşit, procedurile pentru licitaţia în urma căreia va fi desemnat constructorul Pieţei Centrale a municipiului Piatra Neamţ.

Anunţul a fost făcut, miercuri, de primarul interimar Dragoş Chitic, într-o postare pe pagina sa de socializare.

”Un pas important pentru reconstrucţia Pieţei Centrale din Piatra Neamţ. Compania Naţională de Investiţii a demarat licitaţia pentru execuţie.Data limită de depunere a ofertelor este 21.09.2015 ora 10.00 iar deschiderea ofertelor este pe 21.09.2015, ora 12.00.Sper ca lucrurile să meargă bine, ca toţi factorii implicaţi să lucreze cu profesionalism şi să avem cât mai curând o piaţă nouă”, a declarat Dragoş Chitic.

Cele aproape 4 milioane de euro pentru reconstrucţia pieţei au fost alocate prin ordinul ministrului Dezvoltării la uşa căruia au bătut cu rândul liderii PSD Neamţ dar şi primarul interimar Dragoş Chitic.

Noua piață va păstra, în proporție de 90 la sută, structura arhitectonică a pieței vechi. Diferența o face zona de pește care va fi scoasă în exteriorul pieței, dar parte integrantă a acesteia, cu posibilitatea clienților și a celor care aprovizionează să intre direct de pe aleea pietonală și nu prin interior ca în vechea structură.

În rest, zona centrală a pieței, cu tarabe, va fi ocupată de producătorii autohtoni (mai mult sau mai puțin producători…). Lateralele pieței vor fi modulate și vor fi structurate pe zone de lapte/brânzeturi, carne congelate, panificație, conserve, preparate și semi-preparate din carne. Același lucru se va întâmpla și la etajul pieței.

Noutatea o reprezintă faptul că autoritățile intenționează să amenajeze o zonă special pentru comercianții de flori. Cel mai probabil, aceasta va fi amplasată la etaj.

Tot ca noutate, în viitoarea piață nu se vor mai regăsi comercianții de produse chimice sau mase plastice (butoaie, găleți, borcane, etc). Astfel, piața agro-alimentară va avea destinația pe care trebuie să o aibă normal un astfel de obiectiv.

În viitoarea piață, autoritățile inteționează să aibă și o zonă de ”food”, cel mai probabil un restaurant de tipul ”împinge tava”. Probabil vor fi suficienți doritori să participe la licitația privind administrarea unei astfel de afaceri sigure la prima vedere.

Și pe zona de module va exista cu certitudine concurență la licitația pe care o va organiza CMI Urban în timp ce tarabele vor fi închiriate lunar.

Există voci care spun că vechii comercianți din piață ar trebui să aibă prioritate pentru viitoarele spații, Alții spun că trebuie asigurate condiții egale pentru toți potențialii investitori, mici sau medii.

Articolul anterior

Concurență acerbă la Festivalul Național de Muzică pentru Copii ”VIVA ALLEGRIA” Piatra Neamț

Articolul următor

Pârjol în Neamţ! 70.000 hectare de terenuri agricole compromise! Pagube de 20 milioane euro

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cel mai popular