ISSN 2457 - 3973

Drumul României către Euro 2024. Se califică tricolorii prin intermediul Nations League?

Pentru fanii echipei naționale a României, ultimii ani au fost unii de suferință. De la Euro 2016, echipa tricoloră nu a mai participat la niciun turneu final. Așteptarea ar putea lua sfârșit în 2024, atunci când va avea loc o nouă ediție a Europenelor. 

România are o șansă în plus de calificare, prin intermediul UEFA Nations League. Sorții au fost generoși cu Ianis Hagi și colegii săi, care au prins o grupă nu tocmai infernală. Iată tot ce trebuie să știi despre componența grupei B3 și programul partidelor. 

Adversari abordabili pentru România, în Nations League

Istoria recentă i-a învățat pe fanii echipei naționale că niciun adversar nu este unul care să poată fi tratat cu superioritate. Cu toate acestea, sorții puteau fi mult mai puțin generoși cu România, la tragerea la sorți a grupelor UEFA Nations League.

Reprezentativa țării noastre va evolua în grupa B3, acolo unde le va avea de înfruntat pe Bosnia și Herțegovina, Muntenegru și Finlanda. Cele trei echipe pot fi considerate drept unele aflate la același nivel cu reprezentativa noastră, ceea ce constituie o șansă bună pentru „tricolori”. Aceștia au evitat să dea din nou peste formații puternice, precum Norvegia sau Austria. 

De remarcat că, dintre cele trei adversare ale României, doar Finlanda a participat la Euro 2020. Este vorba despre Finlanda, echipă a cărei vedetă este Teemu Pukki, atacantul lui Norwich City. 

Pentru Muntenegru evoluează Risto Radunovic, fundașul lui FCSB, precum și Stefan Jovetic, de la Hertha Berlin. Cu Muntenegru, România s-a întâlnit ultima oară în cadrul UEFA Nations League 2018. „Tricolorii” au pierdut cu 1-0 în deplasare și au remizat 0-0 la Cluj Napoca.

În fine, Bosnia și Herțegovina este o formație care se bazează pe jucători pe câțiva jucători foarte cunoscuți, precum Asmir Begovic, Sead Kolasniac, Miralem Pjanic sau Edin Dzeko. Bosniacii n-au mai participat la un turneu final din 2014. 

Ce program vor avea meciurile?

Ce trebuie să știi despre meciurile din grupa B3 este că ele se vor disputa în iunie și în septembrie. Pentru România, vor fi câte două partide contra fiecărui adversar, una pe teren propriu și una în deplasare.

Nu uita că poți profita de evoluțiile și reușitele naționalei noastre. Pariază pe meciuri live pe Sportingbet.ro, mai ales că ​​„tricolorii” vor disputa și alte partide, în afara celor din Nations League. Pentru ei, urmează chiar în primele luni ale anului câteva partide amicale, sub comanda noului selecționer!

Prezența în cea mai nouă competiție propusă de UEFA le poate aduce românilor șansa de a evolua în baraje care duc direct la Euro 2024. Meciurile din grupe vor avea loc în următoarele perioade:

 

  1. Muntenegru – România, 4 iunie, ora 21:45
  2. Bosnia și Herțegovina – România , 7 iunie, ora 21:45
  3. România – Finlanda, 11 iunie, ora 21:45
  4. România – Muntenegru, 14 iunie, ora 21:45
  5. Finlanda – România, 23 septembrie, ora 21:45
  6. România – Bosnia și Herțegovina, 26 septembrie, ora 21:45

 

Este foarte important ca România să obțină rezultate bune și pentru a se menține în eșalonul B din Nations League. Câștigarea grupei ar oferi echipei noastre chiar șansa de a promova în divizia superioară. Cea mai importantă miză rămâne, însă, calificarea la Euro 2024. 

Sursa foto: Pixabay.com

Articolul anterior

FOTO/VIDEO Casa unei bătrâne de 84 ani, din Girov, distrusă de un incendiu pus intenţionat

Articolul următor

Florentina Moise (PSD Piatra-Neamţ): Voi propune iar în C.L. proiectul ajutoarelor de încălzire de 200 lei!”

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.