ISSN 2457 - 3973

Emilia Arcan, reconfirmată președinta organizației de femei a PSD Neamț! Ce le pregătește colegelor de partid?

Emilia Arcan a fost reconfirmată, marți, în funcția de președintă a organizației de femei a PSD Neamț. Nu era nevoie de conferință județeană de alegeri pentru că mandatul precedent fusese parcurs doar un an și jumătate din cei 4 ani conform statutului. Cu toate acestea, Emilia Arcan a solicitat celor 100 de membre prezente un vot de încredere și l-a primit în unanimitate.

”Organizația de femei a PSD a început să se organizeze foarte bine în toată țara. S-a hotărât ca acolo unde sunt conduceri interimare sau mandatul de președintă este aproape de final să se organizeze conferințe de alegeri, iar unde mandatul actual este sub 2 ani să se meargă pe reconfirmare. Deși am doar un an și jumătate de când am fost aleasă președintă, am supus totuși la vot iar cele 100 de membre prezente au votat în unanimitate”, a declarat, pentru newsallert.ro, Emilia Arcan.

Președinta organizației de femei a PSD Neamț a adăugat că va negocia cu fiecare primar în parte ca pe lista de candidați la consiliile locale să fie cât mai multe doamne pe locurile eligibile.

”Vreau să cresc numărul femeilor care vor candida în Consiliile Locale. În 2010 aveam 2 primărițe și 3 doamne consilieri locali. În 2012, au fost alese 69 de doamne consilier local, o viceprimăriță, o vicepreședintă de Consiliu Județean și avem 4 primărițe. În 2016 voi lupta pentru încă 2 primărițe și să ajungem la 100 de doamne consilier local. Orice succes este rezultatul unei negocieri”, a declarat Emilia Arcan.Emilia Arcan2

Despre lista la alegerile parlamentare, Emilia Arcan a declarat că este prematur să discute. Statutul PSD prevede însă foarte clar că pe locurile eligibile trebuie să apară obligatoriu un reprezentant al organizației de tineret și o reprezentantă a organizației de femei. Cutuma spune că președintele/președinta celor două organizații sunt cei care își asumă acest rol.  Dat fiind faptul că organizația de femei a PSD Neamț este cotată la centru ca fiind a treia din țară, este greu de crezut că Emilia Arcan nu va reuși să blocheze, pentru ea sau o altă membră a organizației, un loc eligibil pe lista de la Camera Deputaților.

Tot ieri s-a desfășurat conferința municipală de alegeri a organizației PSD Piatra-Neamț. Fosta președintă, Doinița Ciocan nu a mai candidat pentru că și-a mutat domiciliul la Pângărați. Noua președintă este Mihaela Murariu, soția președintelui organizației de pensionari a PSD, col. rezervă Vasile Murariu (consilier județean).

 

(G. APETRII)

Articolul anterior

Supărarea domnului Chitic!

Articolul următor

EXCLUSIV Luptă în 2 pentru administrarea parcărilor din Piatra-Neamţ!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *