Supărarea domnului Chitic! • News Allert

ISSN 2457 - 3973

Supărarea domnului Chitic!

 

Domnul primar Dragoș Chitic este foarte supărat. E supărat pe presă, e supărat pe consilierii opoziției, e supărat pe toată lumea. Referitor la articolele în care puneam în dezbatere vânzarea unor suprafețe de teren prin hotărâre de consiliu local către persoane fizice și juridice, domnul Chitic a avut o replică imediată. Pe facebook, normal!

”E o dezinformare. Realitatea este cu totul alta. Sunt terenuri cotă parte indiviză pentru cei care vor să își cumpere apartamentele ANL, sunt terenuri de sub case sau fâșii în continuarea proprietății, unele în pantă și fără acces. Era și un teren în continuarea proprietății unui investitor pe care acesta deține o construcție și care dorea să facă un supermarket într-o zonă care arată urât și strică imaginea orașului. Toate acestea s-ar vinde prin licitație publică și poate oricine participa. Vă rog să vă documentați înainte de a lansa pe piață știri incitante. Prețurile care se aprobă erau prețuri de pornire la licitație rezultate în urma rapoartelor de evaluare și pentru cel puțin unul dintre ele urma să facem amendament de creștere a prețului”, a spus Dragoș Chitic într-o postare la un articol publicat de newsallert.ro

Și pentru că am fost apostrofat și telefonic de domnul primar, vrem să lămurim totuși câteva aspecte, așa că așteptăm răspunsurile pe orice cale:

 

1. Despre care licitație publică vorbiți mai sus dacă vânzarea se făcea prin hotărâre de Consiliu Local?

2. Cine a propus vânzarea terenului din Parcul Natural Cozla?

3. Cine a propus vânzarea terenului de sub teresa din pizzeriei Blue Star? Este adevărat că legea interzice vânzarea terenurilor de sub terase, acestea având alt regim juridic, respectiv doar concesionare?

4. Dacă tot discutați de ”terenuri cotă parte indiviză pentru cei care vor să își cumpere apartamentele ANL, terenuri de sub case sau fâșii în continuarea proprietății, unele în pantă și fără acces”, de ce nu ați susținut amendamentul consilierului Aurelia Simionică, în baza căruia acești oameni ar fi avut acum aceste terenuri?oras de vanzare

Reamintim că astăzi, consilierii locali PSD, PC şi PLR din Piatra-Neamț au respins proiectul de hotărâre privind vânzarea unor suprafețe importante de teren unor persoane fizice şi mai ales juridice.

Pentru ca proiectul să treacă era nevoie de votul a două treimi.

Primarul Dragoş Chitic a acuzat opoziția că a blocat un proiect prin care un invesitor privat ar fi vrut să construiască un super-market. Totodată, Dragoş Chitic susține că totodată mai multe persoane fizice nu îşi pot cumpăra terenurile de sub locuințe iar aici îi dăm dreptate. Nu s-a vorbit nimic însă de terenurile care ar fi urmat să ajungă inclusiv la un consilier local – Viorel Strungaru, cu terasă şi pizzerie centrală, şi pentru care s-a mutat şi o trecere de pietoni!!!

„Am identificat un teren în acest proiect de hotărâre sub care este o terasă iar aceste terase au alt regim juridic. Nu se pot vinde aceste terenuri ci se dau doar în concesiune”, a declarat consilierul PSD Ana Ioniță, notar public.

Prețurile propuse în proiectul de hotărâre erau minime și din nou spunem că pentru persoanele fizice așa ar fi trebuit să fie.

Articolul anterior

Opoziția din Consilul Local a respins proiectul de vânzare a terenurilor din Piatra-Neamț

Articolul următor

Emilia Arcan, reconfirmată președinta organizației de femei a PSD Neamț! Ce le pregătește colegelor de partid?

2 Commentarii

  • sunt multe de spus dar dvs nu acceptati comentarii cu subiect si predicat.altfel nu inteleg de ce ati respins comentariul de ieri.un lucru e clar chitic nu are carisma fostului primar pentru a prosti lumea.

    • Vă rog să reveniți cu acel comentariu! Nu a ajuns la noi!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cel mai popular