ISSN 2457 - 3973

Eugen Ţapu-Nazare (chestor Senat): USR-PLUS să înțeleagă că actul de guvernare nu e o joacă în curtea școlii

Tentativa partenerilor de la USR-PLUS de boicotare a Programul Național de Investiții ”Anghel Saligny” dovedește ipocrizie și imaturitate politică. Cele două formațiuni politice par să nu înțeleagă nevoile reale ale multor comunități locale care, în secolul al XXI-lea, sunt lipsite de condițiile elementare pentru un trai decent.

Astăzi, 57% dintre localități sunt lipsite de canalizare, 29% dintre ele nu au apă curentă, iar aproape 70% dintre localități nu beneficiază de rețele de gaze naturale. În ceea ce privește starea infrastructurii rutiere, datele statistice sunt la fel de îngrijorătoare: peste 20.000 de kilometri de drumuri județene și peste 27.000 de kilometri de drumuri comunale sunt nemodernizate.

În aceste condiții, atitudinea celor de la USR-PLUS este profund inexplicabilă. Pe fond, partenerii noștri se opun dezvoltării și modernizării și transformă actul de guvernare într-un autentic șantaj.

Și mai inexplicabilă și intolerabilă este apropierea celor de la USR-PLUS de către PSD, cu care a început deja negocierile pentru o eventuală moțiune de cenzură. Pentru USR-PLUS acest partid era, ieri, ”ciuma roșie”, iar astăzi, cele două formațiuni sunt gata să se alieze cu cel care le era dușman.

Partidul Național Liberal nu va ceda niciunui șantaj, îl susține în continuare pe Florin Cîțu în fruntea Guvernului României și va implementa toate programele de dezvoltare, inclusiv ”Anghel Saligny” prin care 50 de miliarde de  lei vor merge către nevoile reale ale comunităților locale.

USR-PLUS are de ales între modernizarea reală a României și defilarea la braț cu PSD-ul.

 

Eugen Țapu-Nazare

Chestor al Senatului României

Articolul anterior

Deputatul Oana Bulai (PSD Neamţ): Dumnezeule, ce iresponsabili au ajuns să guverneze România!

Articolul următor

Panică într-un apartament din Piatra-Neamţ, din cauza fumului. Doi copii au ieşit din casă.

Un comentariu

  • Cred ca toți avem dreptul la o opinie personala. Adevărat ca sunt multe lucruri de rezolvat în România. Cred ca problemele necesita mai multi bani fata de oferta de 50 miliarde de lei. De aceea banii ce se dau trebuie sa urmeze anumite reguli. Astfel, proiectele începute trebuiesc finalizate cat mai urgent. Etapa a II-a analiza proiectelor deja existente din punct de vedere al oportunității execuției lor. Etapa a III-a, analiza propunerilor pentru noi proiecte și cele ce se considera oportune sa se treacă la proiectare. Deci banii nu trebuie sa fie aruncați cu lopata ci sa aibă justificare. Preferabil ar fi investiția în lucrări ce ar aduce ulterior câștiguri cetățenilor. Exemple ar fi anvelopele clădirilor ce duce la un consum pentru încălzire mai mic. Avantaje: poluare mai mica, banii aferenți economiei se vor cheltui cu alte produse de pe piata ce încurajează consumul. Un alt exemplu ar fi investirea în infrastructura cai ferate și incurajarea transportului feroviar. Avem economie de combustibil, reducere poluare, costuri mai mici iar banii economisiți vor fi folosiți în achiziționarea altor produse dezvoltând producția altor echipamente utile cetatenilor. De aici se pot găsi multe investiții aducătoare de bani în economie. Aceste investiții trebuiesc căutate în primul rand. Ca o paranteza cred ca se impune o acțiune hotărâtă cu kegi mult mai drastice legat de poluare, de aducere deșeuri în România. Sau dacă suntem isteți, hai sa cercetam noi tehnologii pentru neutralizarea poluării cu deșeuri și, de ce nu distrugerea lor sa aducă chiar beneficii gen energie sau alte efecte benefice. Totul este perfectibil. Nu am auzit despre investiții ale statului în cercetare pentru diverse domenii. Viitorul este al celor ce stăpânesc tehnologiile. Deci hai sa ne gândim la cercetare, la dezvoltarea unor noi tehnologii.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *