ISSN 2457 - 3973

Eugen Țapu-Nazare, PNL: ”Investițiile, prioritatea zero a Guvernului Orban”

Investiții și nu consum, pe această axiomă este construit Programul de relansare economică al Guvernului Orban, rezultat din consultările cu mediul de afaceri, a actorilor din societatea civilă, a organizațiilor neguvernamentale și sindicale.

Pentru IMM-uri a fost gândit un ajutor sub formă de granturi nerambursabile, în valoare de un miliard de euro. Această măsură vine ca o gură de oxigen pentru antreprenorii din România, iar banii vor avea următoarele destinații:

– 550 de milioane de euro – granturi pentru investiții (până în 200.000 de euro fiecare grant);

– 350 de milioane de euro – granturi pentru repornire (până în 200.000 de euro pentru companiile lovite puternic de pandemie: turism, HORECA, transport auto, industria de evenimente);

– 100 de milioane de euro – granturi pentru microîntreprinderile fără angajați (granturi până în 2.000 de euro pentru firme cu un singur salariat, care este și acționarul companiei și care nu a beneficiat de nici un ajutor în această perioadă).

Acestea, însă, nu sunt singurele măsuri de relansare economică. Pentru creșterea competitivității microîntreprinderilor, Guvernul a aprobat deja prin memorandum supracontractarea proiectelor de investiții din lista de rezervă din Programul Operațional Regional – Axa 2.1. Bugetul alocat este de 247 de milioane de euro, iar granturile sunt cuprinse între 50.000 de euro și până în 200.000 de euro.

De asemenea, pentru creșterea competitivității IMM-urilor, Guvernul a aprobat alocarea suplimentară de fonduri prin Programul Operațional Regional Axa 2.2, cu un buget total de 450 de milioane de euro. Totodată, pentru finanțarea investițiilor mari, între 1,5 milioane de euro și 6 milioane de euro, Guvernul a aprobat prin memorandum granturi în valoare de 550 de milioane de euro.

150 de milioane de euro, bugetul alocat pentru START-UP-urile pentru studenți în domenii competitive și inovative au fost deja aprobate de Guvern. Astfel, Executivul PNL încurajează spiritul antreprenorial și îi sprijină pe tinerii studenți să deschidă o afacere în domeniile cele mai moderne.

Eugen Țapu-Nazare

Vicepreședintele Grupului PNL din Senatul României

Articolul anterior

Informații explozive! Mafia lemnului din Ocolul Silvic Tazlău, strâns legată de candidații PSD la locale?!

Articolul următor

Focar de COVID-19 la Căminul de bătrâni din Roznov! Angajații sunt revoltați, directorul pleacă în concediu!

Un comentariu

  • Mari investitii in artificii tricolore !

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *