ISSN 2457 - 3973

Evaluarea Națională: astăzi, proba la Limba şi literatura română. Informații importante pentru cei care susțin examenul!

Absolvenţii claselor a VIII-a susţin astăzii proba scrisă la Limba şi literatura română din cadrul Evaluării Naţionale iar joi va avea loc proba scrisă la Matematică.

Probele încep la ora 9,00, accesul elevilor în săli fiind permis până la ora 8,30. Timpul destinat elaborării unei lucrări scrise este de 2 ore, din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fiecărui elev.

Probele sunt monitorizate audio-video.

Candidaţii trebuie să aibă asupra lor un act de identitate şi instrumente de scris cu cerneală sau pastă albastră pentru redactarea lucrărilor, creion negru pentru realizarea desenelor/schemelor şi instrumente de desen la proba de Matematică.

Este interzisă introducerea în sălile de examen a unor obiecte precum ghiozdane, rucsacuri, sacoşe, poşete etc. De asemenea, elevii vor fi informaţi că este interzis accesul în săli cu orice fel de lucrări: manuale, dicţionare, notiţe, însemnări etc.,

precum şi cu orice mijloc electronic de calcul, de stocare de informaţii sau de comunicare (stick-uri de memorie, telefoane, tablete etc.).

Rezultatele vor fi afișate marți, 25 iunie, până la ora 12,00, urmând ca după acest moment să poată fi depuse până la ora 20,00 contestațiile. Rezultatele finale vor fi afișate sâmbătă, 29 iunie.

Ministerul Educaţiei Naţionale a pus la dispoziţia celor interesaţi o linie TELVERDE – 0800801100 – pentru sesizarea eventualelor nereguli din cadrul Evaluării Naţionale.

Numărul va fi disponibil în perioada 18 – 20 iunie, între orele 8,00 – 16,00, iar vineri, 21 iunie, între orele 8,00 -14,00.

Media generală obţinută în cadrul EN VIII are o pondere de 80 la sută în calculul mediei pe baza căreia se realizează admiterea în clasa a IX-a.

Absolvenţii clasei a VIII-a îşi vor putea continua studiile în învăţământul liceal sau profesional, fiind asigurate locuri pentru toţi elevii care au finalizat ciclul gimnazial.

 

Articolul anterior

Moartea a mai ”pensionat”, la 49 ani, un polițist din Neamț

Articolul următor

Duminică are loc o procesiune cu sfinte moaște în municipiul Piatra-Neamț

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *