NewsAllert :

Mugur Cozmanciuc (președinte PNL Neamț): “Lucrările pe DN15 Bicaz – Poiana Largului, gata până la sfârșitul lunii septembrie!”

Cristian Sauciuc – candidatul PMP la preşedinţia CJ Neamţ; Bogdan Gavrilescu – Primăria Piatra-Neamţ

Ce animal ciudat a transportat un șofer din Neamț pe bancheta din spate a unui Logan

Încă 2 medii de 10.00 la Bacalaureatul din Neamț, după rezolvarea contestațiilor

Bărbat accidentat de tren la Trifești! Victima a murit pe loc!

Accident cu 6 victime în intersecția Izvoare cu Mărgineni (Papuc)

APASERV anunță că luni, 6 iulie, OPREȘTE APA în Piatra-Neamț și 4 comune! Iată detaliile!

Situația COVID-19 în Neamț, sâmbătă – 4 iulie! Confirmate 977 persoane, vindecate 832! Iată și alte date importante!

Masca și distanțarea la control! Polițiștii din Neamț au verificat terasele, parcurile, centrele comerciale și obiectivele turistice!

Viceprimarul Bogdan Gavrilescu: ”Somez public conducerea Colegiului de Transporturi să predea poligonul Primăriei pentru reabilitare!”

Un individ din Piatra-Neamț și-a snopit în bătaie tatăl, l-a amenințat cu moartea și că dă foc locuinței!

Trupul bărbatului înecat în Siret a fost găsit la 5 kilometri de locul tragediei! Pusese pariu că trece râul înot!

Se întorc furtunile în Neamț! COD ROȘU pentru 3 localități din județ!

Bătaie colectivă cu parii la o stână din Neamț! Patru persoane, între care un copil, au fost rănite!

Descinderi în Neamț într-un dosar de criminalitate organizată! Prejudiciul este de 2,4 milioane lei!

ISSN 2457 - 3973

EXCLUSIV Nemțean în zona focarului de coronavirus din Italia: ”Doar Dumnezeu ne mai poate salva!”

Zeci de mii de români, între care și nemțeni, care sunt în Italia, trăiesc în această perioadă zile de coșmar din cauza izbucnirii epidemiei de coronavirus.
Cea mai afectată zonă este cea de nord, mai exact Regiunea Lombardia. Aici muncesc nemțeni plecați de ani de zile pentru a-și găsi un trai mai bun. Departe de casă, acum se află într-o situație aproape disperată după sutele de cazuri de coronavirus înregistrate de sâmbătă și până acum.
Unii dintre aceștia se gândesc să se întoarcă acasă până trece epidemia sau cel puțin până dimensiunile acesteia vor scădea.
Unul dintre nemțenii plecați de multă vreme în Italia este și Adrian Chifu. Consilier local în Verbania, de mai mulți ani, Adrian Chifu este unul dintre românii și nemțenii cei mai conectați la viața socială a conaționalilor din Peninsulă.
Adrian Chifu trăiește în zona de nord a Italiei și a transmis, în exclusivitate pentru newsallert.ro, o corespondență tulburătoare despre ce se întâmplă acolo.
”Este o situație fără precedent în Italia mai ales in Regiunea Lombardia (Milano). Este lesne de înțeles de ce tocmai Regiunea Lombardia este cea mai afectată, deoarece este sufletul economiei italiene. Virusul a ajuns în această zonă pe mai multe căi: comerț , turiști sau prin comunitatea mare de cetățeni chinezi care locuiesc în zonă. Italia a devenit din păcate China nr. 2, fiind țara cea mai afectată din Uniunea Europeană. Acum cred ca este tardivă carantina impusă de autorități. Aceste măsuri trebuiau luate la apariția virusului. Cred că deja a fost răspândit în toată lumea, este doar o chestiune de timp. Și economia are de suferit pentru că există un blocaj. Este o mare pierdere la nivel mondial. Criză economică = corona virus. Și comunitatea românească din Italia din păcate este afectată. Cu toții suntem speriați pentru că nu avem soluții. Unii români au decis să se întoarcă acasă in România. Alții nu știu ce să facă. Magazinele sunt goale ca pe vremea lui Ceaușescu pentru că cetățenii își făc provizii pentru a se izola in casă. Autoritățile italiene au luat unele măsuri: s-au inchis școlile pentru o săptămână, bisericile, etc. Practic s-au tras obloanele peste tot. Nimic nu se mișcă. Din fericire, în Verbania (Piemont) nu s-a înregistrat încă niciun caz. Verbania este la granița dintre Lombardia si Piemont. Sunt doar 6 cazuri în toată Regiunea Piemont, dar nu în Verbania. Franța, Elveția și Austria, vecinii Italiei au luat deja măsuri aberante de a închide frontierele. Și România declarativ a luat măsuri dar fără niciun efect. Cetățenii care au venit din zonele afectate din Italia au completat un formular în aceeași sală, la grămadă. Adică dacă n-ai luat virusul până acum te ajutăm noi să-l iei. În concluzie nu s-a făcut nimic pentru a izola virusul. Un ciclu care se repetă. Tot Italia a răspândit ciuma acum peste 100 de ani via-Calea Mătasei din India. Comerțul si de data aceasta a contribuit la răspândirea virusului. Sper că vom găsi cât de curând ieșirea din întuneric. Oamenii sunt speriați si nu știu încotro să apuce. Doar Dumnezeu ne mai poate salva”, a declarat, pentru newsallert.ro, nemțeanul Adrian Chifu. 
Potrivit ultimelor date din Italia, s-au înregistrat cel puțin 320 de cazuri de îmbolnăvire iar 10 persoane au decedat! Iar cifrele cresc vertiginos de la o zi la alta.
(in imagine, Adrian Chifu)

Articolul anterior

CORONAVIRUS/ Neamț: 4 persoane în carantină, 32 în supraveghere, nici o suspiciune!

Articolul următor

S-a finalizat licitația pentru modernizarea stațiilor de așteptare pentru transport public din Piatra-Neamț

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *