ISSN 2457 - 3973

EXCLUSIV Viorel Stan (inspector şcolar general): Nu schimbăm directorul Colegiului Petru-Rareş; facem numiri doar pe posturile libere din județ!

Comentariile apărute, în ultima vreme, pe unele site-uri, potrivit cărora conducerea Inspectoratului Şcolar Județean Neamț urmează să schimbe directorul general al Colegiului Național „Petru Rareş” au fost infirmate, duminică, de generalul Viorel Stan. Acesta şi-a nuanțat declarația, afirmând în EXCLUSIVITATE, pentru newsallert.ro, că nu se pune în discuție nicio schimbare de director la nicio unitate de învățământ din județul Neamț.

„Nici pe departe nu s-a pus în discuție schimbarea doamnei profesoare Luminița Vîrlan din funcția de director general al Colegiului Național Petru Rareş. Nu ştiu de unde a apărut acest comentariu eronat. Nici pentru Colegiul Național Roman-Vodă nu s-a discutat aşa ceva. De altfel, luni, în şedința Consiliului de Administrație se vor propune doar 12 numiri pe funcția de director sau director adjunct, doar acolo unde există funcțiile vacante ca urmare a unor demisii sau pentru că cei care ocupă funcțiile nu mai doresc prelungirea mandatelor pentru că urmează să se pensioneze. Este cazul, spre exemplu, la Colegiul Vasile Conta din Târgu Neamț, la Colegiul Ştefan cel Mare din Târgu Neamț, la Şcoala Icuşeşti şi la Şcoala Vânători-Neamț. În rest, toți cei care ocupă funcțiile de director sau director adjunct vor fi numiți pe aceleaşi funcții, cu delegație, pe încă un an. Asta dacă nu mai apar demisii între timp. Numirile vor fi făcute până pe 31 august. În luna octombrie, vom scoate la concurs toate funcțiile de director sau director adjunct. Acum aşteptăm metodologia de concurs de la Ministerul Educației”, a declarat, pentru newsallert.ro, inspectorul şcolar general Viorel Stan.

Acesta a adăugat că, după şedința Consiliului de Administrație, de luni, va trimite un comunicat de presă pentru a prezenta deciziile luate în acest for. Inspectorul general a mai precizat că, dacă ar fi fost întrebat pe această temă, ar fi prezentat situația de fapt.

Ce nu poate spune generalul Viorel Stan este că acest concurs organizat de Ministerul Educației în toată țara, ar putea scoate din joc toți directorii care nu fac politica „educațională” a ministerului.

Articolul anterior

EXCLUSIV Perla Invest rămâne fără manager! Cătălin Goldan nu renunță la Perla Invest…

Articolul următor

PRODUSE ”ALIMENTARE” CARE NE OMOARĂ ÎNCET, DAR SIGUR!!! CIOCOLATĂ, CROISANTE, JELEURI, CHIPSURI!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cel mai popular