NewsAllert :

  • 8 decembrie 2023

ISSN 2457 - 3973

EXCLUSIV Zeci de femei din Neamț au fost siluite anul trecut! Anul acesta: 25 drame cutremurătoare!!! Trei cazuri de viol în grup!!!

Tragedia de la Vaslui, în care 7 nemernici au violat cu bestialitate o minoră până a leșinat, a pus țara pe un butoi cu pulbere. Asta cu atât mai mult cu cât un judecător a decis ca indivizii să fie cercetați în stare de libertate. Atenția opiniei publice s-a îndreptat, involuntar, către autorii oribilei fapte. Puțini însă au vorbit de victimă, de drama și urmările ireversibile ale acelor clipe cumplite prin care a trecut. Și, din nefericire, astfel de cazuri sunt cu zecile, nu în România, ci în fiecare județ. Și se multiplică de la o zi la alta!

newsallert.ro vă va prezenta, poate la prima vedere, o statistică. Dar ar trebui ca fiecare dintre noi să se gândească la faptul că în spatele fiecărei cifre, a fiecărui număr se află un destin frânt. Este o poveste de viață altfel decât și-au dorit-o poate și autorii ei, dar cu siguranță toate victimele. Sunt momente pe care nu le poate înțelege decât o ființă care a trecut prin așa ceva. Și, din nefericire, tot mai multe fete, femei și copile (!!!) trec prin coșmar.

 

În 2014, zeci de reclamații de viol!

 

Chiar dacă cifrele sunt seci, vom prefera să ne raportăm doar la ele și nu la cazuri cu nume și prenume, din respect față de demnitatea victimelor și pentru a le proteja identitatea pusă deja în gura lumii din comunitatea respectivă.

Statisticile la care ne referim sunt de-a dreptul șocante: aproape în fiecare săptămână este sesizată la Poliția Neamț o infracțiune de viol. Poate nu toate se adeveresc, există și cazuri, din diverse motive, în care se fac astfel de reclamații deși actul sexual s-a consumat prin consimțământul ambelor persoane, dar majoritatea sesizărilor sunt dureros de adevărate.

Anul trecut au fost depuse la IPJ Neamț 48 de reclamații de viol din partea victimelor sau a părinților acestora. Anul acesta nu este departe de cel trecut.

”În primul semestru a anului în curs la nivelul IPJ Neamț  au fost reclamate 25 de cazuri de viol, iar în cursul anului 2014 au fost sesizate 48 de infracțiuni de viol, ai căror autori au fost identificați, depistați și trași la răspundere penală, polițiștii efectuând activitățile de cercetare penală în limitele conferite de lege. Privind situația persoanei bănuite de săvârșirea infracțiunii, dacă aceasta a fost cercetată în stare de libertate sau sub vreo măsură preventivă, vă comunicăm faptul că, exceptând măsura reținerii care a fost dispusă de organele de cercetare penală ale poliției judiciare față de 14 persoane în 2014 și față de 4 persoane în anul 2015,  acestea sunt dispuse de procuror sau instanța de judecată”, a declarat, în EXCLUSIVITATE pentru newsallert.ro, subinspectorul Elena Bulgărea, purtătorul de cuvânt al IPJ Neamț.violata

Și pentru că făceam referire la drama de la Vaslui, din nefericire am avut astfel de cazuri și în județul Neamț.

”În cursul acestui an a fost sesizat un singur caz de viol cu mai mulți autori, iar în anul 2014 au existat două cazuri de infracțiuni de acest gen”, a precizat purtătorul de cuvânt al Poliției Neamț.

Dacă violatorii își primesc pedeapsa cuvenită – unii ar spune mult prea mică în raport cu fapta – ce se întâmplă mai departe cu victimele? Le consiliază cinevă de specialitate? Le sprijină comunitatea în vreun fel? Se mai pot reintegra și pot duce o viață cât de cât normală? Răspunsul este categoric NU! Este a doua dramă prin care trec aceste ființe, o dramă pe care nimeni nu mai vrea să o vadă, să o înțeleagă, să o creadă! Statul, prin fiecare din noi, oferă călăilor, după o perioadă de 2, 4 sau 10 ani, dreptul la reabilitare în timp ce victimele primesc, pe viață, dreptul la uitare!

Articolul anterior

Anunț articol! EXCLUSIV Statistici tulburătoare: destine frânte brusc! Zeci de violuri înregistrare anual în Neamț!

Articolul următor

EXCLUSIV Generalul Stan, despre frauda de la BAC! Detalii șocante de la Târgu Neamț și Borca! Situația de la ”Gh. Cartianu”! Profesorii vinovați – nesancționați!!!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *