NewsAllert :

Șapte focare COVID sunt active în Neamț! La Spitalul Județean Neamț sunt două focare: la UPU și Cardiologie!

Panică la un restaurant din Piatra-Neamț după ce a izbucnit un incendiu

Vezi incidența cazurilor COVID din localitatea ta! Lista cu toate orașele și comunele din Neamț! (vineri, 23 octombrie)

Lista cu toate școlile din Neamț și modul în care funcționează din 26 octombrie 2020

Școli ÎNCHISE 14 zile la Piatra-Neamț, Bicaz, Girov și Gârcina! Cafenele, barurile și restaurantele SE ÎNCHID la interior! (video)

Tânăr de 18 ani – mort în accident rutier la Borlești! Mașina s-a rupt în două!

Bărbat scos mort dintr-o fântână din Pângărați

CJSU Neamț aprobă astăzi: școlile din Piatra-Neamț și Bicaz, exclusiv în on-line! Barurile, restaurantele, cafenelele – închise!

Școli închise pe bandă rulantă în Neamț

Dan Manoliu şi Bogdan Tohăneanu deschid listele PRO România – filiala Neamţ la parlamentare

Deputatul Iulian Bulai (USRPLUS Neamț): ”Am depus listele pentru parlamentare cu gândul că nemțenii au înțeles mesajul nostru!”

Municipiul Piatra-Neamț și orașul Bicaz au trecut în SCENARIUL ROȘU! La ce să ne așteptăm?!

Senatorul Dan Manoliu a demisionat din PSD Neamț! Candidează locul 1 Senat din partea PRO România!

Țigări de contrabandă vândute din camion la Alexandru cel Bun. Șoferul din Belarus a fost reținut.

Județul Neamț a depășit 5.000 cazuri COVID! Piatra-Neamț și Bicaz – aproape de SCENARIUL ROȘU!

  • 24 octombrie 2020

ISSN 2457 - 3973

EXCLUSIV Generalul Stan, despre frauda de la BAC! Detalii șocante de la Târgu Neamț și Borca! Situația de la ”Gh. Cartianu”! Profesorii vinovați – nesancționați!!!

 

Că Bacalaureatul s-a fraudat în județul Neamț nu mai reprezintă o știre. Modul în care s-a făcut acest lucru, a început să iasă la iveală. Însă faptul că, din toată această poveste, singurii vinovați sunt doar cei 61 de candidați este o știre. Adică niciunul dintre cei 25 de profesori supraveghetori implicați vizibilă în fraudarea Bacalaureatului nu a fost sancționat nici măcar cu mustrare verbală în Consiliul Profesoral!

Profesorul Viorel Stan, inspectorul școlar general al județului Neamț a explicat, pentru newsallert.ro, că singura instituție care poate sancționa profesorii este unitatea angajatoare.

”Profesorii nu sunt angajați ai Inspectoratului Școlar ci ai școlilor respective. Deci consiliul de administrație al școlii, în urma unei comisii de disciplină, poate lua o decizie de sancționare. În cazul celor 25 de cadre didactice implicate clar în fraudarea Bacalaureatului la Târgu Neamț nu s-a luat nici o măsură. De altfel, la școlile unde activează nici măcar nu s-au constituit comisii de disciplină”, a declarat Viorel Stan.

 

Cum s-a fraudat BAC-ul la Târgu Neamț? Profesorul care smulge ciorna elevului…

 

Mecanismul de fraudare a Bacalaureatului la cele 2 colegii – ”Vasile Conta” și ”Ștefan cel Mare” – din Târgu Neamț a fost cel clasic.  A fost descoperit însă după ce un candidat a sesizat mass-media că examenul a fost fraudat într-un mod care s-a dovedit a fi ireal. Ancheta inițială a mers până la verificarea înregistrărilor de la toate probele și astfel s-a ajuns la proba de matematică în care se vede clar cum candidații schimbă ciornele sau tezele între ei sub privirile încurajatoare ale cadrelor didactice.

”Extrema situației este reprezentată de un caz în care un profesor supraveghetor cere de 3 sau 4 ori unei eleve ciorna iar aceasta refuză să i-o dea. Atunci, profesorul efectiv o smulge și o duce unui candidat, pe un alt rând. Este de-a dreptul revoltător”, a declarat inspectorul școlar general.

Cât despre pasivitatea conducerii unităților școlare cu privire la cei 25 de profesori implicați în fraudare, inspectorul școlar general a declarat: ”aceste aspecte vor primi la momentul în care vor avea loc concursurile pentru ocuparea funcțiilor de directori. Vom analiza când s-au constituit comisiile de disciplină, cât a durat ancheta și ce măsuri s-au luat. Repet, ISJ Neamț nu poate lua nici o sancțiune pentru că profesorii nu sunt angajații Inspectoratului”.

 

Ce se întâmplă cu cei 61 de eliminați?!

 

Inițial, cei 61 de candidați au fost declarați eliminați de la proba de matematică însă după susținerea acesteia, în momentul în care pe filmări s-a constatat că au fraudat proba. O parte dintre aceștia au contestat în instanță decizia de eliminare și au obținut suspendarea hotărârii Inspectoratului Școlar. Pe baza acestei hotărâri de suspendare a eliminării, au solicitat adeverințe de promovare a Bacalaureatului și s-au înscris la facultăți.

”Este un mare pericol la care acești tineri s-au expus pentru că pot pierde anii de facultate dacă instanța va decide la finalul procesului că ISJ Neamț are dreptate, mai ales că există un precedent. Și eu spun fără tăgadă: toți cei 61 de elevi au fraudat proba și au fost eliminați pe bună dreptate. Iar filmările din sălile de examen au fost admise ca probe de instanță”, a declarat Viorel Stan.

viorel stan

 

Frauda de la Borca

 

O altă situație, anchetată de Poliția Economică, s-a petrecut la liceul de la Borca.

”Aici au fost câțiva candidați care înainte de probe s-au lăudat că 2 profesori ai liceului au promis că le rezolvă subiectele și le oferă răspunsurile prin telefon. Poliția a aflat, a demarat o anchetă și așteptăm finalizarea anchetei pentru a lua și noi decizii”, a precizat Viorel Stan.

La Borca, polițiștii au așteptat la toaleta școlii să vină candidații dotați cu telefoane de la care trebuiau să sune la profesorii respectivi pentru a primi subiectele rezolvate. Mai mulți candidați au venit, pe rând, la toaletă în timpul examenului, neînsoțiți deși regulamentul interzice acest lucru, iar asupra lor au fost găsite aparate telefonice și căști, fapt de asemenea interzis. Telefoanele au fost ridicate în vederea expertizării tehnice.

 

Adevărul de la Colegiul ”Gh. Cartianu”

 

Suspiciuni de fraudare a unei probe au existat, în urma unei sesizări, și la Colegiul Tehnic ”Gheorghe Cartianu”. Inspectorul școlar Stan a lămurit și această situație.

”Vreau de la început să felicit colegii de la Cartianu pentru modul în care s-au organizat. Au existat 19 săli de examiniare și am urmărit imaginile din fiecare sală, de la fiecare probă. În 18 săli, totul a fost corect. În a 19-a sală am observat, după ce ne-am uitat de o sută de ori, cum doi candidați din ultimele bănci schimbă între ei o ciornă, cu o viteză foarte mare, chiar în momentul în care profesorul supraveghetor, se întoarce și pleacă înspre tablă. Deci singurii vinovați sunt cei doi candidați care au și fost eliminați”,  a declarat Viorel Stan.

Articolul anterior

EXCLUSIV Zeci de femei din Neamț au fost siluite anul trecut! Anul acesta: 25 drame cutremurătoare!!! Trei cazuri de viol în grup!!!

Articolul următor

Crimă între frați gemeni la Tămășeni

4 Commentarii

  • Daca as posta comentariile diversilor elevi care au luat bacalaureatul si nu au fost eliminati cu toate ca nu meritau atunci ar fi inca 100 elevi eliminati .Unde este corectitudinea?

  • Parca erau 84 de elevi eliminati, acum au mai ramas doar 61?

    • Sunt 84 eliminați în tot județul, la toate probele. Cei 61 sunt din “lotul” Târgu Neamț.

      • Din listele din presa rezulta ca 84 sunt din lotul Tg. Neamt, 61 de la centrul Vasile Conta si 23 de la centrul Stefan cel Mare.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *