17 iunie 2025

ISSN 2457 - 3973

Execuția lui ”Amedeo” Dulamă, anulată definitiv de instanță! Prefectura și CJ Neamț, făcute praf!

Prefectura și Consiliul Județean Neamț au fost făcute praf, astăzi, după ce Curtea de Apel Bacău a confirmat decizia Tribunalului Neamț prin care Laurențiu Dulamă trebuie repus pe funcția de vicepreședinte al CJ Neamț. Decizia este definitivă și executorie și, odată cu repunerea pe funcție, Consiliul Județean Neamț trebuie să îi plătească lui Amedeo Dulamă și 10.000 lei ca daune morale, 4.720 lei cheltuieli de judecată și toate indemnizațiile lunare din momentul demiterii (25.04,2018) și până acum. Evident, toți acești bani vor fi plătiți din bugetul județului, adică din banii tuturor nemțenilor, deși nu este vina lor!

”Solutia pe scurt: Respinge excepţia nulităţii recursului declarat de Instituţia Prefectului Jude?ului Neamţ, invocată de reclamantul-recurent. Respinge recursul declarat de Instituţia Prefectului, ca nefondat. Respinge recursul declarat de reclamant ca nefondat. Admite recursul declarat de Consiliul Județului Neamţ şi UAT Neamţ, casează în parte sentinţa recurată în sensul că înlătură obligarea acestora la plata daunelor morale. Menţine celelalte dispoziţii ale sentinței recurate. Respinge cererea de cheltuieli de judecată , ca nefondată. Definitivă. Pronunţată în şedinţa publică azi, 21 mai 2019. Document: Hotarâre 395/2019 21.05.2019”, este decizia de astăzi, 21 mai 2019, a Curții de Apel Bacău.

Astfel, a fost confirmată decizia Tribunalului Neamț care spunea așa:

”Solutia pe scurt: Admite, în parte, acţiunea formulată de reclamantul Dulamă Laurenţiu Cristinel în contradictoriu cu pârâţii Instituţia Prefectului – Judeţul Neamţ, Judeţul Neamţ şi Consiliul Judeţean Neamţ prin Preşedinte. Anulează referatul nr. 5638/25.04.2018 privind încetarea de drept a mandatului de consilier judeţean a reclamantului precum şi Ordinul nr. 119 din 25.04,2018 privind încetarea de drept a mandatului de consilier judeţean a reclamantului, emise de Prefectul Judeţului Neamţ. Anulează referatul constatator cu nr. 9.766 din 24.05.2015 precum şi Hotărârea cu nr. 99 din 30.05.2018 emise de Consiliul Judeţean Neamţ, prin care a fost declarat vacant locul de consilier judeţean ocupat de reclamant. Respinge cererea de anulare a actelor de soluţionare a plângerilor prealabile, ca lipsită de interes. Obligă pârâtul Consiliul Judeţean Neamţ la repunerea reclamantului în situaţia anterioară actelor administrative anulate, respectiv la repunerea reclamantului în funcţiile de consilier judeţean şi vicepreşedinte al Consiliului Judeţean. Obligă pârâtul Consiliul Judeţean Neamţ, la plata tuturor îndemnizaţiilor lunare avute de la momentul emiterii actelor administrative anulate şi până la repunerea reclamantului în funcţie efectiv. Obligă în solidar pârâţii la plata sumei de 10.000 lei către reclamant, reprezentând daune morale. Obligă în solidar pârâţii la plata sumei de 4.720 lei către reclamant, reprezentând cheltuieli de judecată. Cu recurs în 15 zile de la comunicare, ce poate fi depus la tribunalul Neamţ. Pronunţată în şedinţa publică din 26.10.2018”.

Povestea este simplă. Dulamă a deranjat politic la Consiliul Județean Neamț, imediat i s-a invesntat o incompatibilitate (că firma soției cumpără apa de la Apaserv, iar Consiliul Județean este acționar la Apaserv și astfel Dulamă are interese patrimoniale). Dosarul a coborât repede de la Consiliul Județean Neamț la Prefectură unde execuția a fost doar o formalitate, deși era evidentă forțarea incompatibilității. Să amintim doar că prefect este Daniela Soroceanu (jurist de profesie) și fost secretar al CJ Neamț.

În două mișcări, Dulamă a fost dat afară din Consiliul Județean Neamț iar în locul său a fost ales un membru al PSD.

În final (deși nu finalul este abia când va fi repus oficial pe funcție), Laurențiu Dulamă și-a câștigat dreptatea în instanță demonstrând cât de slabi sunt (unii) juriștii din Consiliul Județean și Prefectură. Nu slabi profesional, ci slabi de înger!

Câteva întrebări pe final:

1. Cine plătește financiar din cele două instituții suma de bani care trebuie să i se acorde lui Laurențiu Dulamă?

2. Cine plătește profesional pentru situația jenantă în care au fost puse cele 2 instituții în care lucrează și profesioniști?

3. Hotărârile de Consiliu Județean adoptate la limită (cu votul celui care a luat locul lui Dulamă) devin nule de drept? Dar actele semnate de vicepreședintele ales cu încălcarea legii?

4. Am fi vrut să întrebăm și de demisii de onoare. Care onoare?…

 

P.S. La ora când instanța se pronunța în cazul Dulamă, la Consiliul Județean era organizată ad-hoc o conferință de presă în care erau anunțate investiții de zeci de milioane de lei. Să fie o coincidență sau conferința de presă s-a dorit o perdea de fum peste cazul Dulamă?….

 

Articolul anterior

Peste 80 de meșteri populari vin la Festivalului de artă populară ”Lada cu zestre” 2019

Articolul următor

Ex-prefectul Panaite, mesaj direct pe facebook pentru susținători

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *