ISSN 2457 - 3973

Explicațiile lui Liviu Harbuz despre votul consilierilor PRO România alături de PSD! ”Minciună și trădare!”

Într-un comunicat de presă remis redacțiilor, coordonatorul filialei Neamț a PRO România, Liviu Harbuz, a explicat ce a stat la baza votului acordat de cei 3 consilieri județeni ai partidului, pentru alegerea vicepreședinților CJ Neamț.

Din comunicat se desprind mai multe lucruri însă iese în evidență faptul că cei 3 consilieri ai PRO România – Mădălina Ciubotaru, Cătălin Chiței și Florin Vornicu – ar fi primit ordinul de la București să voteze cu PSD prin intermediul telefonului lui Ionel Arsene. Iar Harbuz nu a știut nimic!

Cel puțin asta susține Liviu Harbuz în încercarea de a se delimita de faptul că partidul nu mai respectă la nivel local alianța cu PNL și USRPLUS.

Harbuz mai spune în comunicat că unul dintre consilierii proprii – Cătălin Chiței – ar fi anulat voluntar votul, și astfel nu a fost asigurat cvorumul pentru alegerea vicepreședinților. Se pare că Harbuz a căzut în capcana unui scenariu bine regizat, pentru că votul a fost anulat de un alt consilier județean care nu are legătură cu PRO România.

Pe de altă parte, Harbuz susține în continuare că nu este de acord cu alianța cu PSD.  Și, dacă ar fi să ne luăm după declarațiile vehemente pe care le-a dat în trecut pe aceeași temă, este posibilă o demisie a lui Liviu Harbuz din PRO România dacă va fi menținută alianța cu PSD.

Iată comunicatul de presă integral, semnat de Liviu Harbuz în calitatea sa de (încă) președintel al filialei PRO România – Neamț:

”Astăzi a avut loc ședința Consiliului Județean Neamț, ședință convocată de către consilierii PNL, USR-PLUS, PRO România.

Ordinea de zi a ședinței a cuprins alegerea Vicepreședinților Consiliului Județean. Deși în cadrul acestei alianțe au fost stabilite propunerile pentru funcțiile de vicepreședinți, respectiv Florin Zaharia din partea USR-PLUS și Florin Hopșa din partea PNL, cei 3 consilieri județeni PRO România Neamț: Mădălina Ciubotaru, Cătălin Chiței și Florin Vornicu au fost contactați de secretarul general al PRO România Național, Marian Neacșu, care le-a dispus ca ei să voteze propunerile PSD pentru funcțiile de vicepreședinți, și asta fără ca Secretarul General să mă contacteze.

Așa cum am declarat de nenumărate ori, eu, în calitate de Coordonator PRO România Neamț, nu voi fi niciodată de acord cu o alianță cu PSD-ul condus de Ionel Arsene. Echipa PRO România Neamț nu a fost construită pentru a deveni o anexă a PSD-ului, așa cum a devenit ALDE.

Cu toate că decizia mea, în calitate de coordonator al PRO România Neamț, a fost să respectăm în continuare alianța cu PNL și USR-PLUS, consilierii județeni PRO România au ales să voteze după cum urmează:

  • Mădălina Ciubotaru și Florin Vornicu: pentru vicepreședinții propuși de PSD
  • Cătălin Chiței: vot anulat

invocând ordinul primit de la Secretarul General al PRO România Național, Marian Neacșu.

Este evidentă o apropiere a PRO România de PSD în condițiile în care discuțiile între consilieri  județeni PRO România Neamț și Secretarul General, Marian Neacșu, s-au purtat prin intermediul și prin telefonul lui Ionel Arsene.

PRO România Neamț se va reuni în forurile sale statutare județene pentru a lua deciziile în mod democratic. În funcție de aceste decizii voi stabili dacă voi mai rămâne sau nu membru PRO România.

Minciuna și trădarea sunt, din păcate, apucături politice la care unii politicieni, noi sau vechi, apelează în ciuda promisiunilor de politici reformatoare.

Rămân consecvent în opțiunile mele politice și în promovarea reformei reale în politică.

Liviu Harbuz,

Coordonator PRO România Neamț”

Articolul anterior

Liviu Harbuz: Decizia ca PRO România să voteze alături de PSD a fost luată la centru! Nu am știut nimic!

Articolul următor

Tragedie la Roznov – o bătrână a ars de vie. Icoanele din cameră au rămas intacte. (foto)

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.