ISSN 2457 - 3973

Festivalul de Teatru Piatra-Neamț are loc, în ciuda declarațiilor președintelui CJ Neamț

Zilele trecute a apărut pe pagina de facebook a președintelui CJ Neamț o postare potrivit căreia Festivalul de Teatru Piatra-Neamț riscă să nu mai aibă loc din cauza faptului că rectificarea bugetară nu a avut loc. În acea postare, Ionel Arsene încerca să inducă ideea că vina ar aparține consilierilor județenei ai PNL Neamț care nu au votat rectificare bugetară (pe motiv că proiectul a fost introdus în ultima clipă și nu au avut timp să îl studieze).

”Unul dintre proiectele tăiate de la finanțare și, implicit, de la organizare, este tradiționalul Festival de Teatru, care are loc la Piatra Neamț, cu participare națională și internațională.În proiectul de rectificare bugetară, la capitolul „Cultură, religie și recreere“ era trecută suma de 449.000 lei pentru organizarea prestigiosului Festival de Teatru, din perioada 18 septembrie – 2 octombrie 2019, dar și pentru cheltuielile cu bunurile și serviciile Teatrului Tineretului”, spunea, între altele, pe pagina sa, Ionel Arsene.

Conducerea Teatrului Tineretului nu pare să aibă nici o emoție în ceea ce privește organizarea și desfășurarea Festivalului de Teatru Piatra-Neamț. Într-un comunicat de presă trimis, joi, către redacțiile din județ, reprezentanții TT-ului nu precizează nimic despre faptul că festivalul ar putea să nu aibă loc. Din contra, prezintă date concrete despre eveniment, semn că declarațiile politicienilor au doar formă, nu și fond.

 

COMUNICAT DE PRESĂ

FESTIVALUL DE TEATRU PIATRA NEAMȚ.

EDIŢIA 31

18 septembrie – 2 octombrie 2019

Ediția 31 a Festivalului de Teatru Piatra Neamț se desfășoară între 18 septembrie și 2 octombrie. Tema acestei ediții este SUCCES!, o invitație la meditație, în cheie critică și ironică, asupra poveștilor de și despre succes ale societății de astăzi și din trecutul recent.

Ne dorim ca Festivalul să fie un punct de întâlnire pentru generații diferite de artiști și de spectatori, pentru oameni de teatru din diverse părți ale Europei, pentru experiențe și perspective provocatoare atât pentru teatru, cât și pentru alte arte (film, muzică, dans, arte vizuale).

Continuând ideea de anul trecut, când Festivalul s-a extins în orașul Târgu Neamț, în acest an, o parte dintre spectacolele din selecție va fi prezentată și în municipiul Roman.

29 de spectacole | 7 țări | 4 concerte | 5 ateliere | 4 lansări de publicații | 2 proiecții de film documentar | 1 juriu de liceeni | 24 de sesiuni de discuții cu publicul

Așa cum v-am obișnuit, din selecția Festivalului fac parte spectacole de dramaturgie contemporană care pun în discuție subiecte de interes pentru societatea de azi, teatru documentar, spectacole realizate de tineri creatori (semnate de regizori sub 30 de ani), proiecte artistice cu componentă educațională (ateliere dedicate spectatorilor de toate vârstele, spectacole ale profesioniștilor în colaborare cu adolescenții), spectacole pentru public tânăr și foarte tânăr.

De asemenea, Teatrul Tineretului vă propune, în cadrul Festivalului, premiera spectacolului FRONTAL, adaptare foarte liberă după “Povestea unui om leneș” de Ion Creangă, text și regie Gianina Cărbunariu.

Și anul acesta, accentul cade pe evenimente interdisciplinare (spectacol de dans, concerte, proiecție de film, instalații performative), iar dimensiunea internațională se amplifică (cu șapte spectacole oferite de artiști și companii de teatru din Franța, Germania, Moldova, Polonia, Slovacia, Spania, Turcia).

Mai multe detalii despre Festival puteți obține din materialele noastre publicate pe site-ul Festivalului de Teatru Piatra Neamț și pe canalele social-media.

www.ftpn.ro

www.facebook.com/FTPN2019/

 

Articolul anterior

Reglare de conturi cu cuțitul la Unitatea de Primiri Urgențe din Spitalul Roman

Articolul următor

Un nemțean care a dat spargeri în Germania, prins la Roman

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *