ISSN 2457 - 3973

Fostul episcop al Hușilor, reținut de polițiști la Mănăstirea Văratec

Fostul episcop al Hușilor, Corneliu Bârlădeanu, a fost reținut, joi, de polițiști, fiind acuzat de act sexual cu un minor.

Fapta s-ar fi petrecut în anul 2017 iar procurorii Curții de Apel Iași s-au autosesizat după ce în mediul on-line au apărut mai multe filmulețe explicite în acest sens.

Episcopul Hușilor a fost filmat în timp făcea sex cu un elev al seminarului teologic ‘Ioan Gură de Aur’ din Huşi.

Ca urmare a scandalului, Corneliu Bârlădeanu a renunțat la funcția de episcop și s-a retras la Mănăstirea Văratec din județul Neamț.

Pe de altă parte, fostul episcop – cu numele de mirean Corneliu Onilă – a reclamat la DNA că este şantajat de trei preoţi care i-au cerut bani sau funcţii pentru a nu face publică o înregistrare în care apare în timp ce ar întreţine relaţii homosexuale.

Ulterior, cei trei preoţi au fost condamnaţi la închisoare cu executare.

La Văratec, fostul episcop a stat într-o casă de oaspeți, fiind îngrijit de măicuțe, și a avut la dispoziție un aghiotant.

Joi, 21 mai 2020, Corneliu Onilă a fost ridicat de polițiști de la Văratec și transportat în Arestul IPJ Iași, pe numele său fiind emis un mandat de reținere pentru 24 de ore, pentru act sexual cu un minor.

Articolul anterior

Iată programul Serviciului Cazier Judiciar Neamț începând cu 25 mai

Articolul următor

CJSU Neamț a decis: În 58 de localități din județ se circulă FĂRĂ DECLARAȚIE JUSTIFICATIVĂ! Iată lista nominală!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *