ISSN 2457 - 3973

Foto-galerie cu cele mai frumoase momente de la manifestările prilejuite de Ziua Eroilor, la Piatra Neamț

Vasile Panaite, prefectul județului Neamț, a participat, joi, 25 mai, la ceremonialul militar și religios organizat de Garnizoana Piatra Neamț cu prilejul Zilei Eroilor. În cadrul ceremonialului, prefectul Vasile Panaite a depus la monumentul Ostașului Necunoscut o coroană de flori în cinstea eroilor căzuți pe câmpurile de luptă.

Cu această ocazie, prefectul de Neamț a transmis mesajul premierului României, Sorin Grindeanu: Marcăm astăzi o zi dedicată celor mai buni dintre noi, care s-au jertfit pe câmpul de luptă pentru a-şi apăra credinţa şi pământul. Dacă avem astăzi o patrie, o casă, o familie dragă pentru care nu ne temem că o vom pierde, aceste lucruri se datorează în primul rând acelor oameni bravi.

De aceea, îmi exprim sentimentele profunde de respect, recunoştinţă şi admiraţie pentru eroii poporului român, taţi şi bunici ai noştri, înaintaşi care şi-au pierdut viaţa de tineri în război, unii necunoscuţi.

Un gând puternic de speranţă dedic militarilor noştri aflaţi astăzi în teatre de război: să se întoarcă sănătoşi acasă! Iar pentru cei care au căzut pe câmpul de luptă în onoarea României şi pentru valorile ei, cel mai adânc respect!

Dar eroi nu sunt doar cei care şi-au pierdut viaţa în luptă, ci şi cei care au supravieţuit după ce au riscat totul pentru patrie. Îi consider eroi şi pe veteranii noştri, o mână de oameni care mai sunt în viaţă acum, şi care plătesc încă, în fiecare zi, în conştiinţă şi în vise, pentru ororile cărora le-au fost martori în cel de-Al Doilea Război Mondial. Respect, dragi veterani, şi să ne bucurăm multă vreme de acum încolo de dumneavoastră!

Salut cu acest prilej şi Armata Română, care are parte de atâta stimă, încredere şi simpatie din partea poporului nostru, sentimente câştigate prin onoarea şi spiritul de sacrificiu dovedite în toate momentele istoriei. Memorie eternă eroilor români! Sorin Grindeanu, Prim-ministru al Românei”.

Mesajul premierului a fost citit de prefectul județului, conform protocoalelor în vigoare, ce se aplică la momente solemne de importanță națională.

Articolul anterior

ISU Neamț – exercițiu pe un scenariu de cutremur cu magnitudinea de 7,8 grade pe scara Richter

Articolul următor

Zeci de pietoni și șoferi din Neamț au fost sancționați de polițiștii rutieri într-o singură zi

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *