ISSN 2457 - 3973

Fotografia care dă de gândit votanților USR

O fotografie care îi arată pe Victor Ponta (președinte PRO România) și Dan Barna (președinte USR) la o cafea ”întâmplătoare” pe o terasă din Bruxelles, a pus pe jar mediul politic dar și cel social, și a dat naștere unor scenarii de tot felul. Între acestea amintim doar ipoteza că cei 2 politicieni s-ar fi întâlnit (într-un cadru ferit de ochii lumii) pentru a negocia un eventual guvern împreună, și toate cele câte derivă.

Au avut ceva de ascuns Ponta sau Barna? Pentru că, la acest nivel, negocierile se fac doar în cadre oficiale (la Parlament, de exemplu) și sunt urmate de declarații de presă, tocmai pentru a exista transparență totală.

Din tabloul de la Bruxelles lipsește PNL – câștigătorul de facto al alegerilor europarlamentare. Liberalii au avut și ei discuții pe tema demiterii guvernului însă doar la vedere și doar în România. Iar după întâlniri, au avut poziții publice despre conținutul negocierilor politice. Ceea ce nici Ponta, nici Barna nu au făcut!

Cei 2 au stat circa 15 minute ”la cafea” și au explicat fotografia doar după ce a ajuns în presă. Cât mai poate convinge declarația lui Dan Barna, electoratul care a votat USR, că fost o întâlnire spontană și nevinovată? Vom vedea la următoarele alegeri!

Este evident însă că electoratul USR va fi cel mai zdruncinat de culisele întâlnirii Barna – Ponta. Și asta pentru că vorbim de emoția națională creată în jurul mișcării haștag rezist, cea care a luptat împotriva PSD-ului condus de Ponta – Dragnea. Indiferent cum s-a numit atunci sau se numește acum.

Pericolul pentru democrație este ca acest electorat (care a crescut prezența la alegerile europarlamentare la aproape 50 la sută) să nu mai vină la următoarele scrutine.

Rămâne de văzut dacă va exista o forță politică care să-i poată convinge să nu abandoneze lupta pentru democrație și să păstreze arma cea mai puternică: votul!

Articolul anterior

Polițiștii nemțeni ies în stradă! ”Ne-am săturat să fim bătaia de joc a unui sistem corupt, ticălos, ucigaș de polițiști!”

Articolul următor

Susține proiectul elevilor de la ”Petru Rareș”! Piatra-Neamț, un oraș inteligent și prietenos cu mediul și locuitorii săi!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *