NewsAllert :

Șapte focare COVID sunt active în Neamț! La Spitalul Județean Neamț sunt două focare: la UPU și Cardiologie!

Panică la un restaurant din Piatra-Neamț după ce a izbucnit un incendiu

Vezi incidența cazurilor COVID din localitatea ta! Lista cu toate orașele și comunele din Neamț! (vineri, 23 octombrie)

Lista cu toate școlile din Neamț și modul în care funcționează din 26 octombrie 2020

Școli ÎNCHISE 14 zile la Piatra-Neamț, Bicaz, Girov și Gârcina! Cafenele, barurile și restaurantele SE ÎNCHID la interior! (video)

Tânăr de 18 ani – mort în accident rutier la Borlești! Mașina s-a rupt în două!

Bărbat scos mort dintr-o fântână din Pângărați

CJSU Neamț aprobă astăzi: școlile din Piatra-Neamț și Bicaz, exclusiv în on-line! Barurile, restaurantele, cafenelele – închise!

Școli închise pe bandă rulantă în Neamț

Dan Manoliu şi Bogdan Tohăneanu deschid listele PRO România – filiala Neamţ la parlamentare

Deputatul Iulian Bulai (USRPLUS Neamț): ”Am depus listele pentru parlamentare cu gândul că nemțenii au înțeles mesajul nostru!”

Municipiul Piatra-Neamț și orașul Bicaz au trecut în SCENARIUL ROȘU! La ce să ne așteptăm?!

Senatorul Dan Manoliu a demisionat din PSD Neamț! Candidează locul 1 Senat din partea PRO România!

Țigări de contrabandă vândute din camion la Alexandru cel Bun. Șoferul din Belarus a fost reținut.

Județul Neamț a depășit 5.000 cazuri COVID! Piatra-Neamț și Bicaz – aproape de SCENARIUL ROȘU!

  • 24 octombrie 2020

ISSN 2457 - 3973

Fotografia care dă de gândit votanților USR

O fotografie care îi arată pe Victor Ponta (președinte PRO România) și Dan Barna (președinte USR) la o cafea ”întâmplătoare” pe o terasă din Bruxelles, a pus pe jar mediul politic dar și cel social, și a dat naștere unor scenarii de tot felul. Între acestea amintim doar ipoteza că cei 2 politicieni s-ar fi întâlnit (într-un cadru ferit de ochii lumii) pentru a negocia un eventual guvern împreună, și toate cele câte derivă.

Au avut ceva de ascuns Ponta sau Barna? Pentru că, la acest nivel, negocierile se fac doar în cadre oficiale (la Parlament, de exemplu) și sunt urmate de declarații de presă, tocmai pentru a exista transparență totală.

Din tabloul de la Bruxelles lipsește PNL – câștigătorul de facto al alegerilor europarlamentare. Liberalii au avut și ei discuții pe tema demiterii guvernului însă doar la vedere și doar în România. Iar după întâlniri, au avut poziții publice despre conținutul negocierilor politice. Ceea ce nici Ponta, nici Barna nu au făcut!

Cei 2 au stat circa 15 minute ”la cafea” și au explicat fotografia doar după ce a ajuns în presă. Cât mai poate convinge declarația lui Dan Barna, electoratul care a votat USR, că fost o întâlnire spontană și nevinovată? Vom vedea la următoarele alegeri!

Este evident însă că electoratul USR va fi cel mai zdruncinat de culisele întâlnirii Barna – Ponta. Și asta pentru că vorbim de emoția națională creată în jurul mișcării haștag rezist, cea care a luptat împotriva PSD-ului condus de Ponta – Dragnea. Indiferent cum s-a numit atunci sau se numește acum.

Pericolul pentru democrație este ca acest electorat (care a crescut prezența la alegerile europarlamentare la aproape 50 la sută) să nu mai vină la următoarele scrutine.

Rămâne de văzut dacă va exista o forță politică care să-i poată convinge să nu abandoneze lupta pentru democrație și să păstreze arma cea mai puternică: votul!

Articolul anterior

Polițiștii nemțeni ies în stradă! ”Ne-am săturat să fim bătaia de joc a unui sistem corupt, ticălos, ucigaș de polițiști!”

Articolul următor

Susține proiectul elevilor de la ”Petru Rareș”! Piatra-Neamț, un oraș inteligent și prietenos cu mediul și locuitorii săi!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *