ISSN 2457 - 3973

Funeralii în anonimat! O mână de oameni la înmormântarea Angelei Ciochină!

A încâtat sute de mii de români cu vocea ei de aur dar parcă au uitat-o cu toții. Înmormântarea Angelei Ciochină s-a desfășurat într-un anonimat din toate punctele de vedere. Dar poate cel mai dureros este că faptul că artiștilor generației solistei parcă nici nu le-a păsat. La funeralii a venit doar o mână de oameni, rude și apropiați ai Angelei Ciochină. Atât și nimic mai mult.

Autoritățile din Neamț ar putea însă ca măcar post-mortem să recunoască valoarea celei mai titrate voci pe care a dat-o județul nostru și să îi confere titlul de cetățean de onoare.

Angela Ciochină s-a născut la 17 aprilie 1955, în comuna Urecheni, județul Neamț. A fost solistă vocală, compozitoare și profesoară de canto. A absolvit Conservatorul ”Ciprian Porumbescu” din București, fiind colegă cu regretatata Mihaela Runceanu. A studiat cu profesorii Petre Brâncuși (teoria muzicii), Victor Giuleanu (teorie și solfegii) și Carmen Petra-Basacopol.

Imediat după terminarea facultății a fost angajata la Ansamblul ”Doina” al Armatei. A întreprins turnee în țară cu Ansamblul artistic al UTC (1975-1981) și cu Ansamblul ”Doina” al Armatei (1978-1981). De asemenea, a susținut concerte și în străinătate în țări precum Bulgaria, Rusia, Emiratele Arabe Unite, Kuweit, Grecia și Turcia.

A lansat câteva șlagăre de mare succes cum ar fi: ”Ești numai tu” (repertoriu internațional), ”Odată cu cântecul” (George Grigoriu), ”Am vrut” (Dan Stoian), ”Salcâmul de pe strada mea” (Cornel Fugaru), ”Un copil” (Jolt Kerestely), ”Marea mea” (Horia Moculescu), ”Salcia” (Horia Moculescu).

Un mare succes al carierei sale a fost albumul ”Drumuri paralele” (Electrecord, 1985) cu piese compuse de Victor Socaciu. Angela Ciochină a fost și o apreciată profesoară de canto.

S-a retras din muzică la sfârșitul anilor ’80. În 2007 Angela Ciochină s-a reîntors în comuna natală Urecheni din județul Neamț dar în ultimii ani a revenit în București din cauza cirozei hepatice de care suferea. Artista a murit, marți, la vârsta de 60 de ani.

Articolul anterior

Liberalii nemțeni strâng semnături pentru demiterea premierului Victor Ponta!

Articolul următor

A fost găsit trupul tânărului de 17 ani înecat la Pângărați

3 Commentarii

  • Pacat ca a plecat atat de devreme , avea o voce calda, gingasa cu care ne-a incantat pe multi dintre noi. Am avut onoarea sa o cunosc inca din anii scolii generale (fiind din sate vecine), canta atat de frumos, era si foarte frumoasa, ar fi putut sa faca inca multe lucruri daca sanatatea i-ar fi permis. Dumnezeu sa o odihneasca in pace si sa o aseze alaturi de familia ei acolo in cer, poate va avea ocazia sa incante ingerii cu vocea ei melodioasa.

  • Odicneste ,in pace Angela draga.cu multa dragoste Gina din Piatra -Neamt

  • Jurnalistiicare striga atat de vehement ca doar o mana de oameni au fost prezenti la inmormantare aveau si datoria PROFESIONALA de a nu lasa in uitare aceasta mare cantareata, eventual de a anunta cand si unde va avea loc inmormantarea.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cel mai popular