ISSN 2457 - 3973

Gafe majore la UNPR Neamț! Senatorul Bumbu: Steagul UE are 15 stele! Deputatul Moisii – glume cu ”jidani”!

Conferința UNPR Neamț, de vineri, a fost un fiasco. Senatorul Liviu Bumbu și deputatul Constantin Moisii au făcut greșeli pe bandă rulantă, de la cuvinte rasiste la carențe majore legate de steagul Uniunii Europene.

Primul care a deschis șirul gafelor a fost deputatul Moisii care, rugat să explice simbolistica stemei UNPR, a confundat acvila cu un … vultur. Apoi a explicat că acvila reprezintă …. deschiderea partidului. Către ce?

A urmat apoi o glumă proastă și rasistă despre ”jidani”. ”Măi jidane, tot e-al tău?”,a sunat expresia din gura deputatului.

Cuvântul „jidan” este „o expresie a rasismului în cea mai primitivă formă” şi conţine „esenţa urii faţă de evrei”, se arată în scrisoarea Centrului pentru Monitorizarea şi Combaterea Antisemitismului din România, transmisă, luni, pe adresa de e-mail a Institutului de Lingvistică al Academiei Române. Potrivit aceluiaşi document, „cuvântul «jidan» nu este un sinonim al cuvântului «evreu»; acest cuvânt exprimă rasism, ura faţă de rasa evreilor, ura faţă de religia mozaică, defăimează evreii pe considerente de rasă şi incită la violenţă împotriva lor; cuvântul «jidan» este un cuvânt care promovează rasismul, discriminarea promovate de fascişti şi regimul nazist şi ca atare, în esenţă, este un cuvânt interzis de Legea 107/2006 pentru aprobarea OUG 31/2002 privind interzicerea organizaţiilor şi simbolurilor cu caracter fascist, rasist sau xenofob şi a promovării cultului persoanelor vinovate de savârşirea unor infracţiuni contra păcii şi omenirii”

”Am prieteni evrei și eu așa le spun, nu se supără”, s-a scuzat deputatul Constantin Moisii.

A urmat a treia gafă, trasă la indigo după modelul patentat de fostul ministru al Educației, Cristian Adomniței.

Senatorul Liviu Bumbu nu a știut să precizeze câte stele are steagul Uniunii Europene.

”Are 15 stele. Am căzut în capcana lui Adomniței?….”, s-a fâstâcit senatorul Bumbu.

După ce a aflat că steagul UE are 12 stele, parlamentarul s-a scuzat: ”Nu o consider o greșeală impardonabilă!”

Articolul anterior

Alegeri cu final previzibil: Aurelia Simionică, singurul candidat la președinția PSD Piatra-Neamț!

Articolul următor

EXCLUSIV Parking va administra, în continuare, parcările de reşedință

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cel mai popular