ISSN 2457 - 3973

Gavril Lupu a fost demis de prefect din funcția de primar al comunei Hangu

Gavril Lupu a fost demis marți (2 mai 2022) din funcția de primar al comunei Hangu.

Lupu a fost condamnat penal, definitiv, la închisoare cu suspendare într-un dosar în care a fost trimis în judecată de DNA Bacău pentru fraudă cu subvenții de la APIA.

„Astăzi a fost emis Ordinul Nr.178 din 03.05.2022 privind încetarea mandatului de primar al domnului Lupu Ghe. GAVRIL. Referatul și documentația emise de secretarul comunei Hangu au ajuns astăzi la Instituția Prefectului. Încă din data de 26.04, prima zi lucrătoare de după Sărbătorile Pascale, Prefectura a emis o adresa către Primaria Hangu în care i se atrage atenția secretarului primăriei să respecte termenul legal pentru emiterea referatului. Hotărârea a fost pronunțată in data de 19.04, pe 21.04 Comunicarea a ajuns la Primaria Hangu, deci au fost respectate termenele legale”, a declarat prefectul Vasile-Adrian Niță.

Primarul comunei Hangu, Gavril Lupu, a fost condamnat, marţi (19 aprilie 2022), de magistraţii Curţii de Apel Bacău, la un an şi şase luni de închisoare cu suspendare.

Totodată, Lupu trebuie să plătească, în solidar cu Primăria Hangu, sumele de 304.474,96 lei, respectiv 193.149,28 lei, cu titlu de daune materiale, la care se adaugă majorări de întârziere calculate până la data achitării integrale a debitului principal.

Decizia definitivă a instanţei vine în dosarul în care primarul comunei Hangu a fost trimis în judecată de DNA pentru fraude cu fonduri europene (prin Agenţia de Plăţi şi Intervenţii ăentru Agricultură).

Concret, primarul Gavril Lupu ar fi depus la APIA mai multe documente false prin care a fost obţinută subvenţia pentru suprafeţe de teren mai mari decât cele utilizate în realitate.

În afară de condamnarea la pedeapsa cu închisoare cu suspendare şi plata despăgubirilor, Gavril Lupu nu mai poate ocupa funcţia de primar şi nici nu mai poate candida.

Acum, toți locuitorii comunei Hangu trebuie sa plătească din buzunarul lor recuperarea prejudiciului. Sau poate conducerea primăriei se va îndrepta în instanță pentru a recupera de la persoana fizică Lupu Gavril prejudiciul.

Articolul anterior

Al doilea centru de la Dragomirești, dedicat persoanelor cu handicap din Roman, prinde contur 

Articolul următor

Medic nemțean stabilit în Lisabona, convins de prefectul Vasile-Adrian Niță să revină acasă

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.