ISSN 2457 - 3973

Medic nemțean stabilit în Lisabona, convins de prefectul Vasile-Adrian Niță să revină acasă

Prefectul Vasile-Adrian Niță a inaugurat, marți, un cabinet medical la Țibucani.

Însă știrea este cu totul alta și anume că medicul de familie care va profesa aici, dr. Didina Condurache, a lăsat Lisabona la rugămințile prefectului, având în vedere situația specială de la Țibucani.

Locuitorii de aici nu mai beneficiau de serviciile unui medic de familie după ce titularul a fost suspendat din funcție fiind anchetat într-un caz de vaccinare „la chiuvetă”.

„Simt nevoia să vă împărtășesc una dintre cele mai frumoase „povești“ din ultimele zile: un om care a depus jurământul lui Hipocrate a ales să renunțe la confortul de care se bucura de câțiva ani, pentru a prelua responsabilitățile de medic de familie la Țibucani. Doamna doctor Didina Condurache a răspuns promt rugăminții mele de a da o mâna de ajutor comunității de aici. Fostul medic de familie din Țibucani are probleme de natură penală și nu își mai poate exercita profesia, iar asigurații acestei comunități rămăseseră fără servicii medicale”, a declarat prefectul Vasile-Adrian Niță.

Doctorul Didina Condurache a fost repartizat ca medic în județul Neamț din 1982, atunci când a absolvit facultatea, iar în 2017 s-a pensionat.

S-a mutat în Lisabona, unul dintre cele mai frumoase orașe ale Portugaliei, unde a stat cu copiii și nepoții și o perioadă a profesat și ca medic.

„Nu îmi venea să cred când mi-a povestit că a renunțat la tot farmecul portughez și a venit la Țibucani, pentru a se îngriji de oamenii acestei comunități. De astăzi și-a reînceput activitatea de medic de familie. Nu am cuvinte să îi mulțumesc pentru decizia pe care a luat-o și sunt convins că pentru faptele bune pe care le va face, salvând sau ameliorând durerea oamenilor Dumnezeu o va răsplăti! Vă mulțumesc, stimată doamnă, pentru înțelepciunea și empatia de care dați dovadă. Sunteți unul dintre specialiștii pentru care Jurământul lui Hipocrate depus în urmă cu zeci de ani nu e nici uitat, nici încălcat, toată viața! Îi multumesc și domnului primar Narcis Rusu pentru implicarea de care a dat dovadă și pentru faptul că a reușit într-un timp atât de scurt să transforme o clădire ce stătea in paragină de peste 15 ani într-un cabinet medical funcțional. Succes la noul loc de muncă și sănătate multă dumneavoastră și celor care vă vor căuta la cabinet!”, a adăugat prefectul Vasile-Adrian Niță.

Articolul anterior

Gavril Lupu a fost demis de prefect din funcția de primar al comunei Hangu

Articolul următor

Un bărbat din Neamţ a murit strivit de o sobă de metal

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.