NewsAllert :

Camera de Comerţ şi Industrie Neamţ propune măsuri legislative pentru îmbunătăţirea condiţiilor mediului de afaceri

Piatra Curată, ediția a XI-a  

Minor accidentat în timp ce traversa prin loc nepermis pe B-dul Dacia din Piatra-Neamţ

Conducerea APA SERV reacţionează la acuzaţiile privind sistarea apei în Piatra-Neamţ şi zonele limtrofe

Alianţa Dreapta Unită mizează pe două femei la Consiliul Judeţean şi Primăria Piatra-Neamţ

Grav accident rutier la Bălţăteşti! Patru persoane, între care un copil, au fost rănite!

Primarul Andrei Carabelea: „Zeci de mii de pietreni nu au astăzi apă din cauza incompetenței, indolenței și nepăsării Apa Serv și a CJ Neamț!”

Cutremur de magnitudine 3,3 produs lângă Piatra-Neamţ (joi, 28 martie)

Vasile Panaite intră în echipa PUSL şi va fi viitorul primar al municipiului Piatra-Neamţ (comunicat de presă)

Un şofer din Piatra-Neamţ a accidentat un pieton şi apoi a fugit de la faţa locului

Carmen Nastasă vine miercuri LIVE, de la ora 20,00, la podastul „Faţă în faţă cu Gabriel Apetrii”

Bărbat din Dragomireşti, salvat de pompieri după ce a căzut într-o fântână adâncă de 15 metri

Apă cu presiune redusă şi risc de întrerupere temporară în cartierul Dărmăneşti (27 martie)

Vasile Panaite este candidatul PUSL la Primăria Piatra-Neamţ! Vrea referendum odată cu localele!

Vasile Panaite face anunţul zilei! Live, de la ora 20,00, la podcastul „Faţă în faţă cu Gabriel Apetrii”!

29 martie 2024

ISSN 2457 - 3973

Grădinița ”Floare de Colț” va fi redeschisă cel mai devreme joi! Acarul Păun – 2 îngrijitoare! Trei întrebări pentru directoarea Școlii ”Daniela Cuciuc”

Grădinița ”Floare de Colț” din Piatra Neamț va fi redeschisă, cel mai devreme, joi, 11 martie, potrivit declarației doctorului Dan Morenciu, directorul Direcției de Sănătate Publică Neamț.

”Luni au fost prelevate noi probe din unitatea de învățământ însă rezultatele vor fi gata abia miercuri. Dacă acestea vor fi în parametrii legali, grădinița va fi redeschisă joi. Până atunci rămâne închisă”, a declarat dr. Dan Morenciu.

La grădiniță au fost realizate, începând de vineri, lucrări de igienizare. Însă afară este vopsit gardul, și înăuntru este leopardul!

Dar nimeni din conducerea Școlii ”Daniela Cuciuc”, în subordinea căreia se află grădinița, nu a fost deranjat de cei de la Inspectoratul Școlar Județean.

Cum trebuie să fie și vinovați, aceștia au fost găsiți imediat. Două îngrijitoare au fost amendate de DSP Neamț pentru că ar fi fost găsite într-o stare de igienă necorespunzătoare pe mâini. Iar amenda trebuie să o plătească din salariul de mizerie pe care îl încasează acolo. Cui îi pasă însă, așa cum spunea o cititoare, că una dintre îngrijitoare ștersese la fund un copil, deși nu era în atribuțiile ei?

Însă directoarea Școlii ”Daniela Cuciuc” chiar nu are nici măcar o vină morală pentru că 9 copii au ajuns cu enterocolită la spital?

Directoarea Școlii ”Daniela Cuciuc” nu are nici o vină că 182 de copii au rămas acasă, spre disperarea părinților care, de o săptămână, nu știu cu cine să îi lase în grijă?

Și totuși, doamna directoare: 

  1. Cine aprovizioneză cu alimente Grădinița ”Floare de Colț”? Ca să fim mai expliciți, cum se numește firma și cum a fost selectată?
  2. Au fost solicitați bani de la părinți pentru lucrări de igienizare și dotare a grădiniței? Dar a Școlii ”Daniela Cuciuc”?
  3. Cine și de unde se face aprovizionarea cu materialele pentru curățenie și igienizare?

Așteptăm cu interes un răspuns pe adresa [email protected] pentru a putea informa, la rândul nostru, opinia publică.

În caz contrar, pe baza informațiilor pe care le deținem vom face un memoriu oficial către Ministerul Educației Naționale dar și către alte organe abilitate!

Articolul anterior

Managerul Ioan Lazăr, greu de … demis de la Spitalul Județean! (episodul 4)

Articolul următor

O pietreancă îi cere primarului să spună dacă vor fi primiți refugiați islamiști la Piatra Neamț!

9 Commentarii

  • Sa credem ca ingrijitoarele au pastrat rahatul pe maini din ziua cu imbolnavirea pana a catadicsit dsp-ul sa recolteze probele? Adica zile in sir, au stat asa, nespalate ! Mai, sa fie !

  • Câți copii s-au îmbolnăvit? Erau toți din aceeași grupă? Dacă ar fi fost vinovat personalul, se îmbolnăveau mult mai mulți. Sperăm că s-au însănătoșit deja cei câțiva copilași.

  • Mai sa fie!!! Orice copil putea aduce microbi in unitate! daca microbii si bacteria ar fi fost prezenta in gradinita atunci ar fi trebuit sa fie mult mai multi copii. Asa ca raman la ideea ca cei mici s-au fi putut imobolnavi si de afara (loc de joaca, parc, etc). Copilul meu e acolo, e o gradinita curata. e adevarat ca nu am venit cu microscopul dar ma indoiesc ca parintii aduc DSP acasa cand cei mici au diaree si varsaturi. Dar oarte copii care stau in bratele cersetoarelor sai cei mici de sunt dezbracati in piata , oare ei de ce nu fac enterocolita?

  • Asa cum suntem obisnuiti in tarisoara asta, probabil adevarul 100%nu-l vom afla niciodata!
    Auzim replici de genul”se poate intampla in orice gradinita”…etc…
    Ei bine uite ca nu se intampla in orice gradinita…ci la aceasta gradinita, care , sa nu uitam ,are antecedente…a uitat cineva de cazul „salmonella” de acum 2 ani?

  • cei care posteaza intrebandu-se de ce asa putini copii bolnavi nu cunosc datele complete. in pediatrie s-au perindat in jur de 40 de copii, parintii semnand pentru a pleca acasa. nu, nu erau toti din aceeasi grupa ci din toata gradinita. si chiar si cadre didactice au fost bolnave. o fi gradinita curata dar mereu ascund problemele si le gestioneaza prost. pedistrii din opras sunt satui de imbolnavirile de aici. legat de streptococul care a fluturat si in urma caruia sunt copilasi ce fac moldamin ce au facut? au trimis rand pe rand copiii acasa. pai medici spun ca altfel se procedeaza. se anunta sanepidul si se recolteaza la toti copiii odata. asa, unii au ramas incolectivitate altii s-au tratat acasa si cand acestia din urma s.au intors au luat din nou boala de la cei ce inca nu erau testati. bataie de joc. pentru parintii care au postat poate nu au avut nici o problema de aia le da mana sa scrie dar pentru cei ai caror copii fac acum moldamin cum le e sufletul? stiti cat poate durea acest moldamin? si au ajuns si parintila grupa noastra sa faca moldamin in urma analizei de aslo.
    si da, nu au stat zile la rand nespalate. asa stau zi de zi.asta e mai grav.
    copiii puteau aduce de afara diverse. dar nu enteroclita. si nu la toata gradinita. ar fi bine sa mai gandim inainte sa scriem.
    in raportul dsp scrie si faptul ca nu a fost pregatita termic corespunzator carnea. pai oare se gandesc la ce boli putem capata de la carne nepreparata corespunzator si cat de greu se scapa de asemenea probleme?
    sa spuna merci ca au scapat cu atat. si sa se gandeasca asistentele alea ca au fost la un pas de ceva mai urat. pentru ele personal . . . .o verificare a contractelor de munca asa cum s-a dorit. . .

  • Mai oameni buni,chiar credeti ca DSP-ul a inchis o gradinita doar pentru ca unii parinti aveau cunostinte pe la ziare sau e vreo razbunare impotriva personalului gradinitei?
    Nu , nu. pentru ca au gasit probleme ce nu mai suportau amanare si necesitau masuri imediate
    Trezireaaaaa si multumiti cerului daca nu altcuiva ca nu am ajuns ca la Arges….
    O fi adus vreun copil microbi de acasa si i-o fi plantat in bucatarie..
    Voi va auziti ce vorbiti?

  • Iată ca au mai apărut cazuri de copii bolnavi de enterocolita si la doua Grădinițe din Darmanesti, internați in spital cu aceleași simptome. Oare or fi trecut pe la Floare de colț sa ia microbi sau o fi alta cauza? Apropo…cine a verificat carnea, daca a fost fiarta si unde scrie despre carne, in care raport? Nu mai fabulați si nu mai cautati vinovați acolo unde nu trebuie ci vedeți fondul problemei: 4 îngrijitoare la 252 de copii. INDAMISIBIL!!!!

  • Doamna Raluca si doamna Elena aveti foarte mare dreptate in ceea ce ziceti.As dori sa mai adaug ca si doamnele asistente nu fac triajul cum trebuie.Au fost lasati sa intre copii cu rosu in gat si cu tuse puternica.De ce se intampla asta?Din cauza ca sunt cunostinte de ale lor sau nu stiu ce parinti cu fite?Nu mi se pare corect ceea ce se intampla.Copiii sunt toti egali si nu ar trebui sa se i-a in functie de….ce sunt parintii, cu ce se ocupa….ce potential financiar au….Copiii au cel mai mult de suferit in situatiile stea.E normal ? Nu e normal,dar asta se intampla !

  • Ar trebui sa se faca controale mai des, si at o sa vedeti cati copii bolnavi se gasesc in clasa.Degeaba il ti ac in tratamente,iar cand il duci la gradi e la fel intr-un mediu plin de viroze pt ca asa se primesc copiii.Ganditi-va ca e vb de sanatatea copiilor.Foarte multi copii cu viroze care ajung la spital sunt de la Floare de Colt.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cel mai popular