ISSN 2457 - 3973

Guvernul României a donat teren pentru cea mai mare moschee din Europa! În comuna nemțeană Rediu există deja una!

Cea mai mare moschee din Europa crestina va fi construita la Bucuresti. Lacasul de cult va fi ridicat pe un teren pe care Muftiatul Cultului Musulmanilor l-a primit de la Guvernul Romaniei, a informat postul PRO TV.

Decizia a fost luata de statul roman printr-o ordonanta de Guvern, iar respectiva parcela a fost cedata pentru 49 de ani. Proiectul este deja contestat de multi oameni din zonă, potrivit sursei citate.

Terenul cedat de Guvernul Romaniei Muftiatului Cultului Musulman se afla langa Centrul Expozitional Romexpo, iar valoarea sa este estimata la 4 milioane de euro.

Moscheea ar urma sa fie ridicata pe un teren cu o suprafata de 11.000 de metri patrati. Tot aici va fi si o biblioteca, unde imamii ar urma sa studieze invatamintele Coranului. Si pentru ca Muftiatul Cultului Musulman din Romania sa beneficieze de acest spatiu timp de 49 de ani, conditia pusa de Guvern a fost ca proiectul sa fie demarat in 3 ani.

Reacțiile pe această temă nu au întârziat să apară.

”De ce în România? Pentru că aici e Grădina Maicii Domnului. Aici se vor reuni religiile lumii. Și timpul se apropie. O turmă și un păstor. Există, deja, Biserici creștine la Istanbul. Tot aici este și Patriarhia Ecumenică, inima Bisericii Ortodoxe creată acum mai bine de 1.500 de ani, avându-și originea prima biserică crestină întemeiată de Sfântul Apostol Andrei, în anul 38. Istanbul este inima Bisericii Ortodoxe și locul unde s-au format dogmele și tradiția ortodoxă. Până în anul 1453, Patriarhia Ecumenică s-a aflat în apropierea Bisericii Sfânta Sofia, iar din anul 1601 se găsește în Districtul Phanar. În vecinatatea ei, poți merge la Biserica Sfântul Gheorghe, unde te poți închina la moaștele Sfinților Ioan Gură de Aur, Grigorie Teologul, Eufimia, Teofana Impărateasa și Salomeea.Tot aici vei găsi o icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului, Ocrotitoarea Bizanțului, si unul dintre cuiele care au fost bătute în trupul Mântuitorului. O fi atât de greu să vă informați?”, susține nemțeanul Sergiu Găbureac, stabilit în București. 

”Nu văd de ce un imens teren aflat în proprietatea statului român trebuie pus la dispoziția planurilor mărețe ale președintelui Erdogan. După Casa Poporului, Catedrala Poporului și acum Moscheea Poporului…”, a declarat Theodor Paleologu.

 

Lângă Roman există deja o moschee!

 

La doar câțiva kilometri de municipiul Roman, în satul Rediu – comuna Bâra există deja o moschee, de altfel singura din județul Neamț. Cei 10 musulmani sunt majoritatea români, foști ortodocși convertiți la islam.

Primul musulman de origine română de la Bâra a fost Daniel Câneparu, apoi soția lui și doi dintre cei trei fii. Bărbatul s-a convertit, acum 10 ani, la islam și apoi și-a convins aproape toată familia. De aproape un an, acesta a ridicat o moschee, prima din România construită de un român ortodox convertit la islam.

De cinci ori pe zi, din moschee se aude chemarea la rugăciune către musulmani.

 

(Gabriel APETRII)

 

  Articolul anterior

  Tragedie la Pângărați! Tânăr de 17 ani înghițit de râul Bistrița!

  Articolul următor

  Bombe alimentare!

  Un comentariu

  • De ce nu. sa vinda terenu pentru parlamentari mai bine asa

  Lasă un comentariu

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Cel mai popular