ISSN 2457 - 3973

Haos în bazarul Primăriei de la Roznov! Zeci de amenzi au fost date de polițiști în week-end!

În bazarul din Roznov, aflat sub oblăduirea Primăriei, este un haos total. Astăzi ne vom referi doar la modul în care sunt respectate măsurile privind combaterea îmbolnăvirii cu COVID.

Deși la Căminul de bătrâni din Roznov – aflat și el sub coordonarea Primăriei – a izbucnit un focar de COVID, fiind îmbolnăviți și pacienți și angajați, reprezentanții primăriei au lăsat lucrurile în voia sorții.

Altfel nu se explică de ce la bazarul din oraș nu se respectă aproape deloc măsurile impuse de autorități pentru a nu izbucni un nou focar.

Un control efectuat, sâmbătă, de polițiști, s-a lăsat cu peste 50 de amenzi, dintre care jumătate pentru nerespectarea măsurilor de prevenire și combatere a COVID.

”La data de 8 august a.c., în intervalul orar 06.00 – 13.00, polițiștii Serviciului de Ordine Publică alături de cei ai Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, Serviciului Rutier și Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Neamț au desfășurat o acțiune, în sistem integrat, la care au fost cooptați și reprezentanții altor instituții, în bazarul din localitatea Roznov. Prin desfășurarea acțiunii preventiv-reactive s-a urmărit asigurarea respectării legii pentru prevenirea și limitarea infectării cu virusul Covid 19, prevenirea răspândirii pestei porcine, precum și a activității infracționale în zonele cu risc criminogen, prin prezența activă a polițiștilor. Pe parcursul acțiunii, polițiștii au aplicat 51 de sancțiuni contravenționale, fiind constatate 21 de abateri de la normele legale prevăzute de Legea nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19. De asemenea, au fost aplicate 4 sancțiuni contravenționale conform Legii nr. 12/1990 privind protejarea populației împotriva unor activități comerciale ilicite și 4 potrivit Ordonanței nr. 21/1992 privind protecția consumatorilor. Pentru prevenirea riscului rutier, au fost aplicate 17 sancțiuni contravenționale, conform OUG 195/2002. Totodată, polițiștii rutieri au retras un permis de conducere. Valoarea totală a sancțiunilor aplicate este de peste 29.000 de lei. Activitatea a beneficiat de sprijinul specialiștilor din cadrul Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Neamț, Direcției de Sănătate Publică Neamț și ai Oficiului pentru Ameliorare și Reproducție în Zootehnie”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Neamț, agentul Georgiana Moșu.

Probabil că primarul Ionel Ciubotaru este prea ocupat cu campania electorală și nu mai are timp să urmărească ce se întâmplă la obiectivele aflate în subordinea primăriei.

Despre bazar au apărut tot felul de povești interesante, în special cu sumele încasate pe chirii care nu bat cu gradul de ocupare. Vom reveni cu aceste aspecte!

Articolul anterior

Laurențiu Leoreanu își justifică retragerea de la Primăria Roman și anunță ferm susținerea lui Mugur Cozmanciuc la președinția CJ Neamț

Articolul următor

COVID – Situația pe fiecare localitate din județul Neamț (11 august)! Nu a scăpat nici o comună sau oraș!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cel mai popular