NewsAllert :

  • 5 februarie 2023

ISSN 2457 - 3973

Ieșean accidentat grav după ce a căzut cu parapanta la Hangu!

Un bărbat în vârstă de 37 ani, din Iași, amator al sporturilor extreme, a fost la un pas să își piardă viața după ce a căzut cu parapanta de la aproximativ 3 metri înălțime.

Bărbatul a mers în acest weeek-end pe Ceahlău și a urcat, alături de prieteni, până pe platoul de la cabana Dochia. De aici, acesta s-a lansat cu parapanta cu gândul să aterizeze într-o zonă pe care o cunoștea, în satul Chiriței, comuna Hangu. Planarea a decurs fără niciun fel de probleme, mai ales că sportivul avea experiența altor salturi.

În momentul în care și-a pregătit aterizarea, o rafală puternică de vânt i-a dat peste cap parapanta și bărbatul a căzut de la circa 3 metri înălțime și și-a pierdut cunoștința. Prietenii care au văzut incidentul au anunțat imediat la 112 iar un echipaj de la Serviciul de Ambulanță Bicaz i-a acordat primul ajutor și l-a transportat la Spitalul Județean de Urgență Piatra-Neamț. Medicii de la Unitatea de Primiri Urgențe l-au diagnosticat cu traumatism cranio-cerebral, traumatism de coloană cervicală și traumatism abdominal și toracic. Datorită leziunilor grave, medicii au decis transferarea pacientului la o clinică de specialitate din Iași.

Ultimul incident grav în care a fost implicat un parapantist s-a produs, în județul Neamț, în urmă cu aproape 8 ani, când un incident similar s-a produs pe muntele Pietricica. Atunci, sportivul a scăpat doar cu răni minore.

Articolul anterior

Glasul roților de tren se va auzi iar la Tîrgu Neamț

Articolul următor

Dreptate pentru fata din Vaslui! Politicienii din Neamț nu au nicio reacție!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *