ISSN 2457 - 3973

În criza apei de la Roman, fostul prefect George Lazăr cere demisia tandemului Arsene-Angheluță

Fostul prefect al județului Neamț, George Lazăr, are o poziție tranșantă cu privire la criza apei din municipiul Roman – oraș care de 6 zile are apă cu țârâita.

În opinia lui George Lazăr, vinovați de această situație sunt președintele CJ Neamț, Ionel Arsene, și directorul general al Apaserv, Vlad Angheluță, care nu au reușit să gestioneze problema apărută la Cordun.

Mai mult decât atât, fostul prefect suspectează că totul ar putea fi premeditat pentru a irita populația municipiului Roman împotriva primarului liberal și implicit împotriva președintelui Klaus Iohannis.

”De 6 zile, municipiul Roman se confruntă cu o criză a apei potabile din cauza exclusivă a conducerii Consiliului Județean Neamț, prin președintele Ionel Arsene! De 6 zile, incompetenții din conducerea Consiliului Județean Neamț și din conducerea companiei Apaserv (recte directorul general Vlad Angheluță – nimeni altul decât fostul prefect al PSD, plasat la conducerea Apaserv de prietenul Ionel Arsene) nu au reușit să repare avaria apărută la Cordun.  Sper că este vorba doar de incompetență și nu de o încercare disperată de a irita populația orașului, în mod josnic, împotriva conducerii primăriei, cu mai puțin de două luni înainte de alegerile prezidențiale. Dar de la PSD te poți aștepta la orice! Ceea ce trebuie să știe romașcanii și toți nemțenii este că Apaserv e o companie în subordinea directă a Consiliului Județean Neamț și că întreaga conducere a societății dar și Consiliul de Administrație sunt dirijate de Ionel Arsene, președintele al CJ și al PSD Neamț! ”Gașca de la Tîrgu Neamț”, aflată la butoanele CJ și la Apaserv, a lăsat 6 zile fără apă populația orașului Roman: bătrâni, copii, oameni cu nevoi speciale, oameni care vin de la muncă și nu au posibilitatea să își facă igiena. Și nici nu există perspective clare când va fi rezolvată problema”, a scris George Lazăr pe pagina sa de facebook.

El a răspuns indirect și politicienilor care ”l-au găsit vinovat de serviciu pe primarul Lucian Micu”.

”Totodată vreau să condamn ferm politicienii oportuniști care, profitând de situația neplăcută în care se află municipiul Roman, l-au găsit vinovat de serviciu pe primarul Lucian Micu. Domnilor, fiți onești și spuneți adevărul: avaria nu este pe teritoriul municipiului Roman ci la Cordun; Primăria Roman este doar beneficiarul serviciilor de apă și canalizare de la Apaserv și nu poate interveni în niciun fel; compania Apaserv este a Consiliului Județean Neamț și este condusă de către PSD prin Ionel Arsene și Vlad Angheluță! Primarul Lucian Micu a făcut toate demersurile legale, a fost prezent în permanență în zona avariei din comuna Cordun și a solicitat celor din cadrul Apaserv să urgenteze remedierea problemelor. Observ însă că problemele cu furnizarea apei nu sunt doar la Roman ci lovesc și în locuitorii din Tîrgu Neamț, Bălţăteşti, Agapia, Vânători Neamţ și Răuceşti care vor rămâne fără apă potabilă până pe 7 octombrie!!! Ca atare, cred că soluția cea mai bună pentru locuitorii județului Neamț ar fi ca primăriile să caute servicii de apă și canal în alte județe, unde există oameni competenți și implicații, și servicii mai ieftine decât cele practicate de Apaserv. Iar o soluție pare a fi compania Apavital Iași. La CJ Neamț și Apaserv Neamț există o delăsare totală, avariile se țin lanț iar nemțenii suferă! Pentru ce vreți să creșteți prețul la apă și canal? Ca să vă creșteți salariile, incompetenților? Ce vină au nemțenii și cât să vă mai suporte? DEMISIA, Ionel Arsene! DEMISIA, Vlad Angheluță!”, a mai spus fostul prefect George Lazăr.

Articolul anterior

Adrian Alui Gheorghe a primit Marele Premiu ”Nichita Stănescu” al Serilor de poezie de la Desești

Articolul următor

Klaus Iohannis a făcut tot ceea ce putea să facă un președinte pentru a opri atacurile PSD

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *