ISSN 2457 - 3973

Începe nebunia! Îl demite prefectul pe primarul Dragoș Chitic? Urmează și Laurențiu Leoreanu…

Prefectura Neamț se dovedește încă odată, dacă mai era nevoie, garantul legalității! Este doar o coincidență faptul că odată cu apropierea alegerilor locale, unele decizii apolitice vor avea legătură cu mediul politic.

Una dintre ele îl are în vizor pe Dragoș Chitic, primarul interimar al municipiului Piatra Neamț. Printr-o adresă trimisă de Prefectură către PNL Neamț și care trebuie tratată ”cu celeritate”, se solicită date despre situația politică a primarului Chitic. Mai exact, prefectul Vlad Angheluță vrea să vadă oficial dacă Dragoș Chitic este membru al PNL.

Misterul acestei adrese este ușor de descifrat. Răspunsul afirmativ al liberalilor ar urma să stea la baza unei decizii a prefectului prin care se constată încetarea de drept a mandatului de primar a lui Dragoș Chitic. Motivul ar fi acela că Dragoș Chitic a încălcat prevederile legii și după ce a devenit independent pe baza ordonanței Dragnea, s-a înscris în PNL, deci a optat încă odată.

Asta ar fi o interpretare juridică a situației și dacă Prefectura a solicitat date, este clar că și ordinul de demitere este doar o formalitate. Altă interpretare juridică ar putea fi aceea că Dragoș Chitic a ales pe baza ordonanței Dragnea să devină independent, ceea ce nu echivalează cu un pardit politic. Însă meciul se joacă în culise!

Prin extenso, nici primarul de Roman, Laurențiu Leoreanu nu ar trebui să se simtă confortabil pentru că se află în aceeași situație.

Dacă cele două măsuri vor fi puse în aplicare, credem că PNL mai face un pas serios pentru câștigarea alegerilor locale la Piatra Neamț și Roman!

Cert este că duminică, liderii PNL Neamț vor organiza o conferință de presă în care vor prezenta documentele solicitare de prefectul apolitic al județului Neamț.

Articolul anterior

Fără energie electrică timp de 5 zile în Tîrgu Neamț și 24 de localități! Vezi lista unde E-ON oprește curentul!

Articolul următor

Liviu Harbuz, candidatul PSD la Primăria Piatra Neamț

2 Commentarii

  • Oare cat mai dureaza “domnia” acestui individ, pardon – prefect care doar de reprezentat guvernul in teritoriu nu face? Toata lumea stie care sef de partid ii trage haturile dupa care isi ghideaza activitatea. Oricum, pentru loialitate, mai mult ca sigur va fi pe liste la parlamentare. Pacat de tineretea lui, ca e atat de viciat.

  • Uite-i cum arata , ca tantarii, pregatiti de atac.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cel mai popular