ISSN 2457 - 3973

Infrastructura rutieră: Noi chiar am făcut! Și cu aceste investiții venim în fața cetățenilor! Nu cu vorbe goale!

Realizările pe care echipa PSD Neamț le are în domeniul infrastructurii rutiere sunt fără precedent în Neamț. Circa 80 la sută din drumurile județene au fost reabilitate, într-un proiect ambițios pe care Daniel Harpa și echipa sa doresc să îl continue. A fost realizată în mandatul 2020-2024 una dintre cele mai importante lucrări de modernizare din domeniul infrastructurii rutiere nemțene, care aduce beneficii  în ceea ce privește dezvoltarea economică și turistică. Proiectul „Axa Rutieră Strategică 3: Neamț – Bacău – Reabilitare şi modernizare axa de transport Piatra Neamț – Mărgineni – Făurei – Horia – Ion Creangă – Icuşeşti – limită județul Bacău“ a fost realizat cu fonduri europene.

”Prin realizarea acestei Axe, s-au soluționat multe dintre problemele care existau în domeniul transportului, realizându-se o legătura rapidă și în condiții excelente între localitățile județul Neamț și cele aflate în județul Bacău.  Acestă conectivitate cu județul Bacău asigură, pe lângă creșterea economică a zonelor din județ mai puțin dezvoltate, creșterea numărului de locuri de muncă și dezvoltarea sectorului turistic”, a declarat Daniel Vasilică Harpa, candidatul PSD Neamț la funcția de președinte al Consiliului Județean.

Modernizarea celor 70 de kilometri de drum județean a presupus realizarea a:

  • 104 poduri și podețe
  • 18 km de șanțuri betonate
  • 23 stații pentru mijloacele de transport în comun
  • 105 drumuri laterale ce vor fi amenajate pentru accesul la acest drum județean

”O altă realizare pe care o aducem în atenția nemțenilor este PROIECTUL INTEGRAT – MODERNIZARE, CONSOLIDARE ȘI REABILITARE DRUMURI ȘI PODURI JUDEȚENE. În cadrul proiectului sunt modernizate și reabilitate mai multe drumuri județene în lungime totală de aproximativ 32 kilometri. Obiectivul de investiții, care asigură conectarea la rețeaua TEN-T, se află în implementare și depășește suma de 140 milioane de lei, finanțat prin Programul Național de Investiții Anghel Saligny. Până în anul 2027, din cadrul Programului Operațional Asistență Tehnică (POAT), vor fi reabilitate un număr de 15 poduri și peste 80 de kilometri cu o valoare totală a investiției de peste 580 de milioane lei”, a adăugat Daniel Harpa.

Alte obiective finalizate și finanțate prin Programul Național de Dezvoltare Locală au vizat modernizarea și reabilitarea a peste 65 de kilometri de drumuri județene și 32 de poduri, proiecte în valoare totală de aproximativ 283 de milioane lei.

”Noi chiar am făcut! Și cu aceste investiții venim în fața cetățenilor! Nu cu vorbe goale! Sunt mult mai multe realizări, dar nu ne propunem să facem un proces verbal ci doar să vă asigurăm de faptul că infrastructura rutieră rămâne un proiect important pentru mine, ca președinte al Consiliului Județean și pentru echipa PSD Neamț care îmi va fi alături în mandatul viitor”, a precizat Daniel Vasilică Harpa.

Material comandat de organizația PSD Neamț. Cod mandatar financiar 21240002

 

 

Articolul anterior

Întrerupere temporară furnizare apă pe străzile Dărmăneşti, 1 Decembrie 1918 şi Cetatea Neamţului din Piatra-Neamţ

Articolul următor

Prețuri mici în piețe modernizate: Adrian Niță – candidatul PSD la primăria Piatra-Neamț, vrea să transforme radical piețele din oraș

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cel mai popular