ISSN 2457 - 3973

Insp. şc. gen. Florentina Moise, mesaj pentru primar cu referire la Şcoala 5 Piatra-Neamţ: „Soluţii există, trebuie doar să vrei!”

„Soluții există, trebuie doar să vrei!” – i-a transmis inspectorul şcolar general Florentina Moise, primarului de Piatra-Neamţ, cu referire la situaţia de la Şcoala 5.
„Am primit o serie de sesizări din partea părinților elevilor de la clasele de step-by-step ale Școlii Generale nr. 5, care își exprimau nemulțumirea față de decizia Primăriei de a muta elevii în cartierul Speranța, pe perioada renovării școlii lor. O decizie care „te dă peste cap”, cum spune un părinte, pentru că fiecare familie are ritmul ei, programul ei, rutina ei de zi cu zi. Am căutat soluții cu prefectul județului și cu președintele Consiliului Județean și pot să vă anunț că am găsit atât înțelegere, cât mai ales o soluție: toți copiii vor face cursuri tot în cartierul Dărmănești, într-o clădire ce aparține Consiliului Județean Neamț – Școlile Normale. Nu va mai fi nevoie de transport spre cartierul Speranța „asigurat de Primărie, cu sprijinul Poliției Locale”, cu costuri și demersuri stresante pentru copii și părinți. Nu vor mai fi separați copiii. Cadrele didactice nu vor mai alerga dintr-o parte in alta!”, a declarat Florentina Moise.
Inspectorul şcolar general a adăugat că investiţiile pe care primăria trebuie să le facă în reţeaua şcolară din Piatra-Neamţ trebuie să cuprindă construirea de noi spaţii, astfel încât să poată fi asigurat un proces educațional adaptat cifrei de școlarizare.
„Este penibil să anunțăm cu surle și trâmbițe că schimbăm tâmplăria existentă cu una de aluminiu sau că montăm instalații antiefracție … Și cred sincer că oamenii din Piatra-Neamț merită mai mult respect decât să li se spună, de către domnul primar, și citez: „Singura șansă ca aceste lucrări să se întâmple este ca ele să se întâmple în mandatul meu și nu exagerez cu nimic când spun asta”… Dacă ar exista un premiu pentru narcisim, am avea candidatul ideal!
Mă bucur că am putut rezolva o problemă reală a atâtor părinți și vreau să mulțumesc președintelui Consiliului Județean pentru suport! Vreau să îi asigur pe părinți și elevi că, atât cât îmi permite legea, caut soluții și rezolvări la orice problemă pe care o au”, a subliniat inspectorul şcolar general Florentina Moise.

Articolul anterior

Încăierare între 10 persoane, la Târgu-Neamţ, soldată cu arestări

Articolul următor

Andrei Carabelea, primar Piatra Neamț: ”PSD Neamț seamănă vânt și culege furtună”

3 Commentarii

  • Totul se rezuma numai la politica si la „politicieni”de doi bani.

  • In momentul de față, toată lumea este mulțumită, soluția găsită de doamna inspector general, in colaborare cu instituțiile statului, mulțumește pe toți factorii. Am văzut comentarii răutăcioase cu iz politic, acum e rezolvată problema, tocmai că sa ocupat și implicat cei cu putere de decizie, dar și cu voința. Felicitări!

  • Tâmplăria de aluminiu este cea mai proasta alegere.aceasta suferă deformări în timp și este un material rece care absoarbe umeziala.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *