ISSN 2457 - 3973

Răzvan Cuc (PSD Neamţ): Luăm în calcul REFERENDUM de demitere a primarului Carabelea (ştire actualizată)

Într-o conferinţă de presă organizată la sediul PSD Piatra-Neamţ, senatorul Razvan Cuc a vorbit despre posibilitatea iniţierii unui referendum de demitere din funcţia de primar a lui Andrei Carabelea.

Senatorul Razvan Cuc a precizat ca sunt „zero realizari intr-un an de mandat Carabelea”.

„Am spus să îi dăm şansa acestui tânăr primar să arate ce poate să facă, pentru că a avut un program de guvernare locală foarte vast, a promis foarte multe lucruri. Am studiat cu foarte mare atenţie acest program de guvernare locală şi am căutat să vedem ceva bun. Am vrut să găsesc lucruri pozitive. Mă aşteptam ca la un an de la alegerile locale să iasă domnul primar Carabelea şi să ne spună realizările din programul lui de guvernare. Sau măcar ce a început să facă pentru pietreni.Am zis că ar fi bine, dacă domnia sa nu a ieşit, să încercăm să îl ajutăm şi să prezentăm câteva dintre realizările lui. Din păcate, nu am reuşit să găsim nici o realizare demnă a lui”, a declarat senatorul Răzvan Cuc.

„Perla Moldovei este din ce în ce mai cenuşie, oraşul din ce în ce mai trist. Primarul Carabelea şi alianţa PNL – PRO România – USR PLUS nu înţeleg că proiectele PSD vin de la cetăţeni, pentru cetăţeni. Noi suntem vocea poporului, noi ne întâlnim cu oamenii spre deosebire de primarul Carabelea care merge la întâlniri şi rămâne singur”, a precizat Florentina Moise, preşedinta PSD Piatra-Neamţ.

Răzvan Cuc a prezentat o listă cu ceea ce a făcut primarul Andrei Carbelea în primul său an de mandat, împărţită în două componente: administrativă şi a caracterului.

Răzvan Cuc a subliniat că lista este „îngrijorător de mare” a lucrurilor pe care primarul Andrei Carabelea le-a făcut împotriva locuitorilor din Piatra-Neamţ.

„Acest primar a minţit, nu a făcut nimic. Nu văd un viitor bun pentru Piatra-Neamţ, cu acest primar la cârma oraşului”, a mai spus senatorul PSD Neamţ.

Pe partea administrativă:

 1. A crescut datoria publică. A făcut un împrumut la bancă de 16 milioane lei, în numele pietrenilor.
 2. giratorii
 3. În acelaşi ritm al tăierilor de pensii şi salarii, a declarat război castanilor din Piatra-Neamţ. Taie castanii din oraş.
 4. Am rămas uimit ce înseamnă să nu munceşti absolut deloc dar să doreşti să pui semnătura pe anumite proiecte. La semnarea contractului de lucrări pentru axa strategică Neamţ – Bacău, proiect al Consiliului Judeţean Neamţ, domnul primar Carabelea a ridicat două degeţele şi a zis că vrea să semneze şi el ceva. El era doar invitat… Ar trebui să înţeleagă foarte clar că în viaţa politică nu te poţi agăţa de fiecare dată de realizările altora ca să minţi electoratul. Trebuie să munceşti şi tu, vino cu proiecte şi atunci vei avea ce să semnezi.
 5. A mărit amenzile.
 6. A închis accesul pe strada ce urcă spre telegondolă.
 7. A desfiinţat iluminatul de Paşti.
 8. A făcut peste noapte un regulament greşit pe care ne străduim să îl îndreptăm.
 9. Foarte important, a făcut ceva pentru pietreni…. A cumpărat o maşină la Primărie de 30.000 euro. Să aibă confort….
 10. A mărit numărul de consilieri personali.

Pe partea de caracter:

 1. L-a atacat în campania electorală pe primarul Dragoş Chitic iar acum se laudă cu proiectele lui. Nu a făcut niciun proiect nou. Nici măcar un telefon nu mi-a dat ca să îmi ceară studiul de fezabilitate pentru centura ocolitoare a oraşului. Se laudă cu proiectele oamenilor pe care i-a contestat şi l-au ajutat.
 2. O altă mojicie de neiertat a fost pe 18 ianuarie 2021 când a sărit peste rând ca să se vaccineze, când în perioada aceea se vaccinau doar bătrânii. El s-a băgat în faţa tuturor ca să se vaccineze, a sărit peste rând în faţa bătrânilor. Băiatul acesta a demonstrat o incoerenţă în administraţie dar şi o lipsă gravă de caracter atât de oamenii care, probabil, l-au votat cât şi faţă de cei care l-au sprijinit.

Răzvan Cuc a precizat că în aceste condiţii, se ia în calcul iniţierea unui referendum de demitere a lui Andrei Carabelea din funcţia de primar.

„Nu întrevăd un viitor bun în Piatra-Neamţ, din punct de vedere al administraţiei, al atragerii de fonduri, al dezvoltării locurilor de muncă. A venit momentul, şi am discutat şi cu domnul preşedinte Arsene, pe modelul început la Bucureşti, ca primarii catastrofă să nu fie lăsaţi să-şi ducă mai departe mandatul dezastruos, pentru comunitate. Aşa cum trimitem la lada de gunoi acest guvern incompetent, marţi, când votăm moţiunea de cenzură, trebuie să luăm în calcul iniţierea în Piatra-Neamţ a unui referendum pentru sancţionarea acestui primar. Cred că inclusiv membrii din PNL Neamţ ar fi de acord cu acest referendum când prestaţia lui nu face cinste nimănui. Dacă vom continua în acelaşi ritm, cu acest primar care are grijă doar de clientela politică şi de persoana lui fizică… Aici, acasă, avem o problemă foarte mare cu Andrei Carabelea. Cred că oamenii şi-au dat seama de toate aceste „realizări”. Ele ar trebui reamintite pietrenilor săptămânal pentru a vedea ce au votat. A venit timpul să judecăm oamenii după competenţele pe care le au în administraţia locală, după trecut şi experienţă. Nu să judecăm după sintagme şi după ce arunci pe facebook ca să prindă mai bine”, a mai spus senatorul Răzvan Cuc.

Contactat telefonic pentru un punct de vedere, primarul Andrei Carabelea a declarat că va veni cu precizări după ce va urmări conferinţa de presă.

Aceasta poate fi urmărită cu click pe acest link

Articolul anterior

Florentina Moise îl somează pe primarul Carabelea să introducă în şedinţa CL proiectul privind ajutoarele de încălzire pentru familiile monoparentale

Articolul următor

Creşte incidenţa COVID în Neamţ. Iată situaţia din fiecare localitate. (joi – 30 septembrie 2021)

4 Commentarii

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *