ISSN 2457 - 3973

Ionel Arsene (PSD): Nu mă consider baron local!

Ionel Arsene, președinte al Consiliului Județean și al PSD Neamț, a declarat, joi, într-o conferință de presă, că nu se consideră baron local așa cum a declarat purtătorul de cuvânt al Președinției României.

Arsene i-a răspuns astfel Mădălinei Pușcalău (purtătorul de cuvânt al președintelui Klaus Iohannis) și a cataolgat afirmațiile acesteia ca fiind ”inepții”.

”Astfel de inepţii pe care le-a emis Preşedinţia, că nu le-a emis Klaus Iohannis, a ieşit o fătucă şi le-a spus…  (…) Nu mă consider baron PSD. Prin ceea ce fac eu de 3 ani de zile la CJ Neamţ sunt un baron? (…) Apelativul de baron se practică în unele poziţii… Este regretabilă atitudinea poziţiei preşedintelui României. Este regretabil că preşedintele României a încuviinţat ca purtătoarea de cuvânt să facă nominalizări, nu s-a întâmplat niciodată, ceea ce nu e în regulă. Cred că e perioada asta de euforie de după alegeri. Ştiţi cum e cu zăpada mieilor, se topeşte repede”, a declarat, joi, Ionel Arsene.

Luni, purtătorul de cuvânt al Administrației Prezidențiale a declarat că ordonanța guvernului privind alegerea uninominală a președinților consiliilor județene a fost dată ca o concesie în fața baronilor PSD și a nominalizat 3 președinți de CJ-uri, între care și Ionel Arsene.

”PSD nu a înțeles nimic și umblă iar la cutia cu Ordonanțe de Urgență a Guvernului. Votul românilor nu e bătaia de joc a PSD, cetățenii le-au transmis pesediștior că practica OUG trebuie să înceteze. Acest instrument e prevăzut în Constituție exclusiv pentru situații excepționale, nu poate fi folosit abuziv și netransparent. Schimbarea făcuta azi (luni – n.r.) e o concesie pe care Dăncila o face în fața baronilor PSD, în încercarea de a le cîștiga sprijinul. Vor fi favorizați președinții de consilii aflați în funcții: Oprișan, Buzatu, Arsene… Acești baroni, panicați de căderea în sondaje a partidului, fac tot posibiul să își securizeze funcțiile. Constituția prevede că autorități ale administrației publice locale sunt primarii, consiliile locale și consiliile județene. Președintele consiliului județean nu e consacrat prin Constituție și nu e necesară alegerea sa într-un vot direct. Nu există un popor al județului și acest argument maschează disperarea PSD, care a înțeles că e pe punctul de a pierde conducerile în foarte multe consilii județene”, a transmis, luni, președintele României prin vocea purtătorului său de cuvânt.

Articolul anterior

Vor fi construite o școală și o grădiniță în Piatra-Neamț

Articolul următor

Codul portocaliu de vijelii începe să pună stăpânire pe Neamț

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.