ISSN 2457 - 3973

ISJ Neamț a pregătit lista neagră a indezirabililor!

Conducerea Inspectoratului Şcolar Județean Neamț pregăteşte în aceste zile lista neagră a directorilor de şcoli pentru care nu vor mai fi prelungite mandatele de conducere. Potrivit unor surse politice, lista conține atât nume ale unor directori care nu au confirmat pe funcții cât şi nume ale unor directori care nu (mai) sunt agreați politic.

În prima categorie intră directorii de la Borca şi Târgu Neamț unde au fost probleme majore în desfăşurarea examenului de bacalaureat. În a doua categorie ar intra Şcoala Specială „Alexandru Roşca” şi Colegiul Național „Petru Rareş”.

Cert este că la începutul săptămânii viitoare trebuie să fie gata lista cu cei aproape 350 de directori plini şi adjuncți care vor fi numiți cu delegație începând cu 1 septembrie.

Aurelia Simionică, preşedinta PSD Piatra Neamț a declarat pentru newsallert.ro că nu ştie de nici o listă şi că din punctul ei de vedere nu vor fi făcute numiri politice.

„Eu clar susțin ca numirile directorilor să nu fie făcute pe criterii politice deci în ceea ce mă priveşte, la Piatra Neamț, se va întâmpla aşa. Nu avem nici o listă de nici un fel. Ceea ce ştiu este că Inspectoratul Şcolar ia în calcul diminuarea posturilor de director adjunct la unitățile şcolare din Piatra Neamț unde a scăzut numărul de elevi”, a declarat Aurelia Simionică, preşedinta PSD Piatra Neamț.

În urmă cu o săptămână, inspectorul şcolar general Viorel Stan preciza pentru newsallert.ro că toate posturile de director şi director adjunct vor fi scoase la la concurs imediat ce Ministerul Educației va publica metodologia.

„Până la concurs trebuie făcute numiri cu delegație pentru directori şi directori adjuncți. Pentru unii vom prelungi delegațiile existente, pentru alții nu. Va fi o decizie a Consiliului de Administrație”, a precizat Viorel Stan.

În urma concursului, directorul şi directorul adjunct vor avea un mandat de 4 ani. Funcțiile vor fi scoase la concurs cel mai probabil în luna octombrie.

Articolul anterior

PNL face blat în comune pentru alegerile locale?! Primarul de Bârgăuani ține USL în priză!

Articolul următor

Preşedintele CJ Neamț cere schimbarea managementului Apa Serv!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cel mai popular