ISSN 2457 - 3973

Jurnalistă despre ”milițienii” neputincioși să prindă șoferul beat: ”Nivel de radar în boscheți”

Jurnalista Catrinel Cojocaru a avut o reacție acidă față de ”milițienii” care s-au chinuit câteva ore să prindă un șofer beat, care a refuzat să oprească la semnalele polițiștilor rutieri.
Catrinel Cojocaru a sugerat ironic ca oamenii legii chiar să fie premiați … pentru incapacitatea lor de a-l prinde pe fugarul care a gonit câteva ore, cu peste 150 km/oră, prin județele Bacău și Neamț.
”Milițieni care trebuie premiați. Un nebun de șofer a gonit pe sosele și cu 150km / oră. Pe ruta Bacău – Roman – Costișa – Piatra Neamț – Roman, urmărit de milițieni. Doar că epoleții l-au dibuit abia după ce și-a abandonat inconștientul ăla mașina înapoi la Roman. Halal poliție. Bravo “băbăeți”. Rămâneți la nivel de radar în boscheți și amenzi pentru proști – că Vipurile oricum continuă să vă dea cu flit”, a scris, pe pagina sa de facebook, jurnalista Catrinel Cojocaru.Evident, jurnalista are dreptate în tot ceea ce spune, de la radarul din boscheți până la vip-urile care dau cu flit polițiștilor rutieri.Este hilar și totodată incredibil ca polițiști din 2 județe să se chinuie atâtea ore să prindă un șofer care refuză să oprească. Iar dacă toată această urmărire (care pare mai mult o hârjoneală decât o acțiune a unor polițiști) s-ar fi soldat cu victime (pietoni sau alți șoferi), toată vina ar fi fost îndeptată doar către șoferul fugar. Ar fi răspuns vreun polițist pentru incapacitatea de a-și face meseria? Desigur, nu!

Să presupunem că imediat ar fi folosită scuza mașinilor de poliție depășite fizic (deși au fost aduse și mașini noi) care nu pot atinge viteze mari. Dar măcar puteau fi folosite pentru a realiza un baraj rutier pe stradă. Nici n-ar fi fost greu, nu avem autostradă, nici drumuri lungi cu 2 benzi, așa că din 2 MCV-uri s-ar fi rezolvat problema. Putea intra în joc chiar și Logan-ul argintiu, neinscripționat, dacă ar fi fost scos și el din boscheți…

Asta ca să nu mai vorbim de mașinile de poliție rurală care la ședințele săptămânale de la Piatra-Neamț vin cu girofarul pornit și 120 km/oră de parcă ar fi evadat El Chapo din arestul IPJ.

Nu mai întrebăm dacă în dotarea Poliției Rutiere există benzi care au cuie speciale, pentru a fi întinse pe stradă în fața mașinilor fugare, ca să nu fim acuzați că înjurăm…

Întrebarea serioasă care se pune după acest episod este dacă Poliția Rutieră este capabilă sau nu să prindă un șofer sau pur și simplu așteaptă până acesta oprește sau i se termină combustibilul. Ce s-a întâmplat ieri, arată că nu este capabilă și că polițiștii șpăgari au fost înlocuiți cu polițiștii neputincioși la Rutieră, buni doar la coloane oficiale și colectat bani la buget!

Ce s-a întâmplat ieri puteți citi aici

Articolul anterior

Cutremur de intensitate medie, produs în seara zilei de sâmbătă

Articolul următor

Logan înmatriculat în Iași, accident la Timișești! Trei victime, la spital!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *