ISSN 2457 - 3973

Laurențiu Dulamă și Dorin Antăl își prezintă proiectele de candidați ai PMP Neamț pentru alegerile parlamentare

Laurențiu Dulamă și Dorin Antăl, capii de listă ai PMP Neamț pentru Camera Deputaților, respectiv Senat, au explicat într-un scurt interviu acordat Agerpres, care sunt proiectele lor de candidați.

Întrebările AGERPRES au fost:

1. Care sunt motivele pentru care partidul dumneavoastră v-a selectat pentru a ocupa această primă poziţie pe lista de candidaţi pentru Camera Deputaţilor / Senat?

2. În ce constă proiectul pe care îl oferiţi dumneavoastră alegătorilor? Care sunt, pe scurt, principalele priorităţi pe care vă propuneţi să le urmăriţi pe durata mandatului de parlamentar?

3. Care este părerea dumneavoastră despre votul pe listă de candidaţi? Care consideraţi că sunt avantajele şi dezavantajele acestui tip de vot comparativ cu cel uninominal?

Laurenţiu Dulamă, candidat PMP Neamţ pentru Camera Deputaţilor amedeo laurentiu dulama

1. Filiala Neamţ a Partidului Mişcarea Populara a hotărât şi aprobat listele de candidaţi pentru alegerile parlamentare ţinând cont de profilul, integritatea, popularitatea şi bineînţeles experienţa şi notorietatea fiecăruia pentru judeţul Neamţ. Faptul că deschid lista la Camera Deputaţilor nu poate decât să mă onoreze şi să mă oblige în acelaşi timp.

2. În primul rând vreau să-i reprezint pe nemţeni cu adevărat şi în adevăratul sens al noţiunii de ales. Nu-mi doresc doar să fac naveta timp de 4 ani la Bucureşti şi peste 4 ani să realizez că nu am făcut nimic real pentru locuitorii judeţului Neamţ. Ca proiecte şi iniţiative voi lupta pentru crearea realizabilă a locurilor de muncă prin atragerea de investitori români şi străini în parteneriate cu instituţiile statului. De asemenea voi lupta ca pădurea din Neamţ şi din România să nu se mai taie şi implicit să se reîmpădurească locurile rămase goale. Voi lupta ca Referendumul 300 validat de popor să fie pus în practică măcar din următorul an legislativ. Şi nu în ultimul rând voi lupta pentru Unirea Basarabiei cu  România, obiectivul de ţară al Partidului Mişcarea Populară!

3. Susţin în continuare varianta normală şi cea mai apropiată alegătorilor, respectiv votul uninominal pe listă. Se pare însă că nici PSD cu ALDE ataşat dar nici PNL nu  agreează acest lucru.

Dorin Antal, candidat PMP Neamţ pentru Senat dorin-antal

1. Sunt Dorin Antal şi am fost validat pe poziţia 1 în lista de candidaţi pentru alegerile din 11 decembrie 2016 la Senatul României, din partea P.M.P. – Partidul Mişcarea Populară Filiala Neamţ pentru că: nu am mai făcut politică; sunt o persoană instruită; am rezultate profesionale bune; am avut o activitate susţinută în cadrul partidului.

2. Proiectul de ţară al partidului nostru este Unirea cu Republica Moldova. Acest proiect este o dorinţă dragă mie încă din 1990, când am fost prima dată în Basarabia. Am mulţi prieteni dragi acolo şi iubesc foarte mult locurile şi obiceiurile lor. Deci voi fi implicat activ în această acţiune. O altă activitate, pe care mi-aş dori să o desfăşor, va fi schimbarea sistemului de învăţământ din România (cunosc foarte bine şi îmi place sistemul de învăţământ din Norvegia), prin trecerea lui de la modelul „cantitativ” la modelul „calitativ”. Am, de asemenea, expertiză în domeniul asigurărilor internaţionale şi cred că aş putea face treabă bună şi în acest domeniu.

3. Personal cred că în acest moment, în România, votul pe liste de candidaţi este o soluţie temporară, de „avarie”. Votul uninominal, în forma în care s-a folosit în România, a fost un eşec de proporţii, scoţând la „suprafaţa” politicii foarte mulţi parlamentari ineficienţi, dar cu „notorietate” în rândul populaţiei. În momentul în care în România se va crea un echilibru politic între partide şi cetăţenii vor înţelege mai bine politica, va trebui să se implementeze tot votul uninominal, pentru că ţările care au o democraţie consolidată, au arătat că aceasta este soluţia. Aşa că eu văd doar dezavantaje ale votului pe lista de candidaţi: se votează mereu aceleaşi partide; în liste se ascund oameni cu probleme; apar mai mereu aceeaşi oameni; nu este stimulată competiţia , etc”.

 

Articolul anterior

Daniel Chițoiu și Mihai Alexandru își prezintă proiectele de candidați ai ALDE Neamț pentru alegerile parlamentare

Articolul următor

Ioan Munteanu și Emilia Arcan își prezintă proiectele de candidați ai PSD Neamț pentru alegerile parlamentare

Un comentariu

  • dl.dulama se contrazice singur si il pune in dificultate pe secretarul general filiala pmpneamt.secretarul general sustinea ca la bucuresti listele pleaca cu propunerile in ordinea alfabetica.acolo basescu si echipa HOTARASC ordinea pe liste.acum dl.dulama sustine ca filiala neamt a hotarat ordinea pe liste.ca intotdeauna se merge pe bajbaite.nu se aminteste nimic de victimele colaterale(marca dulama) respectiv domnii burlacu si harbuz care in prima varianta erau primii pe liste.incolo multa gargara electorala.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.