ISSN 2457 - 3973

Legea protecției animalelor, modificată! Polițiștii pot emite ordin de plasare a unui animal în adăpost pentru 45 zile!

Legea nr. 205/2004 privind protecția animalelor, republicată, cu completările ulterioare, are ca obiect reglementarea ordinului de plasare a animalului în adăpost, ce constituie un instrument administrativ conferit poliţistului în vederea înlăturării unui pericol iminent îndreptat împotriva animalelor.

Legislația privind protecția animalelor reglementează situația tuturor animalelor, inclusiv a celor sălbatice, consfințiind o serie de drepturi și obligații atât în sarcina deținătorilor acestora, cât și în sarcina autorităților și instituțiilor statului.

Atunci când un polițist constată că un animal se află într-o situație de pericol, emite de îndată ordin de plasare a animalului în adăpost pentru o perioadă de 45 de zile.

Ordinul de plasare a animalului în adăpost se pune în executare de îndată de către personalul care asigură prestarea serviciilor publice de adăpostire a animalelor ce fac obiect al ordinului de plasare în adăpost, în prezența polițistului care l-a emis.

Deținătorii de animale au în mod obligatoriu și responsabilități privind întreținerea și supravegherea acestora, tratamentul aplicat animalelor excluzând orice act de cruzime și violență.

Articolul anterior

Florentina Moise (președinta PSD Piatra-Neamț): ”Primarul Carabelea ignoră HORECA locală dar susține restaurante din București!”

Articolul următor

Președintele Iohannis a anunțat unde și cum se deschid școlile! Ce înseamnă pentru județul Neamț!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.