ISSN 2457 - 3973

Liberalii acuză PSD de criza apei din Piatra Neamț! Cuvinte grele: ”sabotaj”, ”batjocură”, ”să plece acasă”! Peste 40 de avarii în 2 luni!!!

Liberalii nemțeni au formulat, vineri, acuzații grele către PSD Neamț, cu precădere către conducerea Consiliului Județean și a companiei ApaServ, în deja repetatele crize ale apei din Piatra Neamț.
Cea mai dură acuzație a fost cea formulată de senatorul Eugen Țapu Nazare care aproape a acuzat PSD de sabotaj, dând de înțeles că beneficiile ar fi de ordin politic, prin decontarea nemulțumirilor de către primarul liberal Dragoș Chitic.
”Încep să îmi pună întrebări dacă tovarăşii manipulatori de la PSD nu fac asta intenţionat. Ei sunt maeştri în aşa ceva din 1990 până acum. Managerul ApaServ, domnul Dughir este membru al PSD, conducerea Consiliului Județean este PSD. Este posibil și un sabotaj”, a spus senatorul Eugen Țapu Nazare.
Dacă asupra conducerii CJ (mai puțin vicepreședintele Daniel Vasiliu Macovei, membru UNPR) nu există dubii asupra apartenenței politice, președintele Emilia Arcan și vicepreședintele Dan Manoliu fiind membri cu funcții de conducere în PSD Neamț, asupra managerului ApaServ, Ionuț Cătălin Dughir existau incertitudini. Acesta a confirmat pentru newsallert.ro că și-a depus adeziunea în PSD, în urmă cu câțiva ani, dar că nu a participat la nici o acțiune politică.dughir
”Am făcut o adeziune la PSD mai mult ca să sting conflictul cu fostul președinte Culiță Tărâță dar s-a dovedit că a fost degeaba. Dar nu am primit nici un carnet de partid, nu am participat la acțiuni politice, nu am fost la nici o ședință. Am fost doar un simpatizant al PSD dar ca să fie liniște”,  declarat Ionuț Cătălin Dughir.
O altă acuzație gravă îndreptată de această dată de senatorul Eugen Țapu Nazare către cei care au întocmit caietele de sarcini pentru licitația pe contractul european de la Piatra Neamț face referire la soluția tehnică. Potrivit senatorului Țapu, soluția tehnică inițială prevedea forarea orizontală pe strada Petru Movilă, deci nu era necesară intervenția în carosabil aflată sub interdicția altui proiect european. Parlamentarul liberal susține că această soluție, care a fost schimbată după licitație, ar fi rezolvat problema până pe data de 1 ianuarie 2015. Astfel, cu o nouă magistrală nu ar mai fi apărut avariile din rețeaua de apă a municipiului Piatra Neamț.
”În proiect şi în dosarul de licitaţii a fost prevăzută soluţie tehnică de forare orizontală ceea ce nu mai necesita autorizaţie de construcţie pe strada Petru Movilă. Erau prevăzute în proiect şi în caietul de sarcini forarări orizontale pe toată strada Petru Movilă iar termenul de finalizare era 1 ianuarie 2015. Am o întrebare: de ce ulterior licitaţiei s-a schimbat soluţia tehnică şi dacă ApaServ şi CJ şi-au dat aprobarea? Cei 11 milioane lei pentru înlocuirea conductei prin forare orizontală s-au dus la constructor, deşi lucrările nu s-au făcut, pentru că atunci situația îmbracă aspecte penale? Dacă nu, s-au pierdut banii? Răspunderea este în totalitate a Consiliului Județean şi a ApaServ, deci a PSD care controlează cele două instituţii. Cetăţenii trebuie să ştie de cine sunt batjocoriţi”, a acuzat senatorul PNL Eugen Țapu Nazare.
Probabil PSD Neamț va reacționa la aceste acuzații în cadrul conferinței de presă pe care a anunțat-o pentru sâmbătă și al cărei subiect anunțat este legat de alte aspecte.
Primarul Dragoș Chitic a fost mai ponderat în acuzații directe însă și-a arătat nemulțumirea față de zecile de avarii care apar în rețea.
Constatăm cu surprindere că problema apei nu este rezolvată iar factorii care răspund nu îşi dau tot interesul. Am înţeles, la un moment dat, problema avariei de pe Petru Movilă, dar constat că Piatra Neamţ este lăsat în mod frecvent fără apă uneori fără ca populaţia să fie înştiinţată. Nu mai pot accepta acest lucru ca primar interimar al municipiului. ApaServ este o societate a Consiliului Județean şi trebuie să se preocupe ca să rezolve cauzele nu efectele. Din evidenţele pe care le-am făcut au fost peste 40 de avarii în ultimele două luni în Piatra Neamţ. Toate străzile din oraş sunt ciuruite şi sunt perioade lungi în care cetăţenii nu beneficiază de apă. Constat că la CJ, în ultima perioadă, nu se mai discută această problemă. Dacă ar fi apărut o problemă de acest gen la o societate a Consiliului Local, am fi găsit soluţii. Suntem de râsul lumii, am ajuns subiect în presa centrală. Am discutat cu grupul consilierilor PNL din Consiliul Județean care luni va înmâna o adresă preşedintelui CJ prin care vrem să vedem planul imediat de măsuri concrete. Dacă nu sunt în stare să găsească o soluţie, ar trebuie să plece acasă cu toţii. Nu mai am nici încredere în comunicatele ApaServ cu privire la orele când va fi reluată furnizarea apei”, a declarat primarul Dragoș Chitic. 
Următoarea întrerupere a furnizării apei va avea loc luni, 11 aprilie 2016, între orele 08:00 – 19:00, pe străzile: C-tin Matasă (inclusiv Gradinita nr. 12 si Dispensar nr.6), 1 Decembrie 1918 (doar Bl. S 13 si S 14), M. Viteazul (Bl. 23, 24, 25, 26, 27), Aleea Garofitei, Aleea Armoniei (inclusiv Scoala Generala nr. 5), Aleea Ulmilor (de la intersectia cu str. M. Viteazul pana la Complex Adridan, inclusiv Fabrica de paine Delta si Piata Darmanesti).

Articolul anterior

Legea dării în plată a fost modificată esențial de senatorul PNL Eugen Țapu Nazare!

Articolul următor

Punct final: 924 de nemțeni concurează pentru cele 80 de posturi de agent din Poliția Neamț!

2 Commentarii

  • Sai acuzati sa vada lumea de pacatele lor ce ies la iveala

  • Mai sa fie,ce categoric sunteti domnule Chitic!….zicerea dv.- ”Dacă nu sunt în stare să găsească o soluţie, ar trebuie să plece acasă cu toţii. Nu mai am nici încredere în comunicatele ApaServ cu privire la orele când va fi reluată furnizarea apei”, Nu purtati nici o vina???Mai gnditi-va putin!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cel mai popular