ISSN 2457 - 3973

Mai multe gospodării din Neamț au fost inundate de ploile torențiale

Mai multe gospodării din județul Neamț au fost inundate de ploile torențiale care au căzut în seara zilei de joi, potrivit purtătorul de cuvânt al ISU Neamț, sublocotenentul Irina Popa.

Pompierii au fost solicitați să intervină pentru:

  • 1 misiune evacuare apă din 3 gospodării (3 curți) și 2 podețe în municipiul Piatra Neamț. A intervenit Detașamentul de Pompieri Piatra Neamț cu 8 subofițeri, 1 autospecială de stingere cu apă și spumă, 1 autospecială complexă de intervenție și 2 motopompe.
  • 1 misiune evacuare apă din 14 gospodării (14 curți și 3 beci) în loc Căciulești com. Girov. A intervenit Detașamentul de Pompieri Piatra Neamț cu 3 ofițeri, 8 subofițeri, 3 autoturisme de serviciu și 3 motopompe.
  • 1 misiune evacuare apă dintr-o gospodărie (1 curte și o anexă) în loc Borlești. A intervenit Detașamentul de Pompieri Piatra Neamț cu 5 subofițeri, 1 autospecială de lucru cu apă și spumă, 1 autoturism de serviciu și 2 motopompe.
  • 1 misiune îndepărtare aluviuni de pe carosabil pe DN 17B în loc. Dreptu com. Poiana Teiului. A intervenit Garda nr. II de intervenție Poiana Teiului cu o autospecială de lucru cu apă și spumă și 5 subofițeri, SDN Neamț și SVSU Poiana Teiului.

Și voluntarii Serviciilor Voluntare pentru Situații de Urgență din mai multe localități au executat misiuni similare:

  • 1 misiune evacuare apă din gospodării și decolmatare șanțuri și podețe în sat Căciulești, comuna Girov. A intervenit SVSU Girov cu 2 motopompe și 1 buldoexcavator
  • 1 misiune evacuare apă dintr-o gospodărie în orașul Roznov. A intervenit SVSU Roznov cu autospeciala din dotare.
  • 1 misiune evacuare apă din gospodării și decolmatare șanțuri și podețe în com. Rediu. A intervenit SVSU Rediu.
  • 1 misiune evacuare apă dintr-o gospodărie în loc. Vădurele com. Cândești. A intervenit SVSU Cândești cu autospeciala din dotare.

 Județul Neamț este vizat și vineri de un Cod Portocaliu de ploi torențiale, grindină, descărcări electrice și vânt puternic.

Articolul anterior

ALERTĂ – Cod Portocaliu de vremea rea pentru zeci de localități din Neamț!

Articolul următor

Senatorul PSD Neamț, Emilia ARCAN: ”PSD a făcut în Parlament o reparație morală pentru tot personalul medical din lupta anti-COVID”

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *