ISSN 2457 - 3973

Marcel PRUNĂ (candidat PNL Primăria Pipirig): ”Sănătate, stradă, școală, apă și gaz metan în toată comuna!”

Marcel Prună este candidatul Partidului Național Liberal pentru funcția de primar al comunei Pipirig.

De profesie inginer petrolist, Marcel Prună a mai condus destinele comunei Pipirig, timp în care localitatea a avut parte de o dezvoltare importantă.

”Am fost viceprimar în perioada 2000 – 2004, și cu ajutorul locuitorilor comunei Pipirig, am câștigat 3 mandate de primar. Nu știu dacă le-am mulțumit public vreodată, o fac acum prin intermediul dumneavoastră! Dar știu sigur că ce am realizat în aceste mandate de primar. Și mai știu cum arăta comuna Pipirig, în anul 2008, la primul mandat de primar încredințat, și cum am lăsat comuna Pipirig atunci când am plecat în 2017.Sunt căsătorit și am un copil. De profesie sunt inginer petrolist cu o experiență de peste 30 ani în domneniu”, s-a prezentat Marcel Prună.

Acesta a adăugat că a fost tentat la un moment dat să se retragă din viața politică și administrativă însă locuitorii comunei Pipirig i-au cerut să revină la primărie și să continue implementarea proiectelor.

”Am avut un moment în viață când am vrut să mă retrag de pe scena politică. La îndemnul concetățenilor destul de mulți la număr, am acceptat să candidez și asta nu din orgoliu sau mândrie, sunt cetățean al comunei Pipirig și consider că pot și sunt capabil să pun umărul la dezvoltarea acestei localități. Realizările mele din cele 3 mandate le cunosc toți locuitorii comunei Pipirg și nu are rost să mă laud”, a mai spus Marcel Prună, candidatul PNL pentru funcția de primar al comunei Pipirig.

PROIECTELE ÎN VIITORUL MANDAT DE PRIMAR

Marcel Prună a pregătit pentru locuitorii comunei Pipirig 2 proiecte mari,importante și necesare.

Dacă va fi ales primar al comunei, candidatul PNL vrea să introducă apă și canalizare în mai muilte sate, dar și rețea de gaz metan.

”În situația în care voi fi ales, principalele mele priorități sunt alimentarea cu apă și rețea de canalizare în satele Pluton, Dolhești, Pițiligeni, Stânca și Leghin. De asemenea, vom în ființa un sistem de alimentare cu gaze naturale în comuna Pipirig. Acest deziderat se poate reliza având în vedere că sunt singurul candidat calificat în acest domeniu. Daca doriti să mă puneți la muncă, vă rog să votați pe toate buletinele PNL – (primar, Consiliul Local, președintele Consiliul Județean), mai simplu, pe toate cele 4 buletine pe care le primiți în secția de vot. Votând astfel, contribuiți și dumneavostră direct la dezvoltarea localității nostre, comuna Pipirig”, a subliniat Marcel Prună.

SĂNĂTATEA, CEA MAI DE PREȚ COMOARĂ

Marcel Prună este de părere că investițiile viitoare trebuie să se axeze și pe sistemul sanitar.

Acesta consideră că este obligatorie dezvoltarea unor centre de permanență care să permită oamenilor să aibă acces la consultații medicale sau la tratamente.

”Sănătatea este cea mai de preț comoară pe care o are omul. Iar eu, ca primar, am obligația să asigur cetățenilor din comună accesul la sistemul medical. Am gândit dezvoltarea unor centre de permanență unde oamenii pot primi consultații medicale dar și tratamente de strictă necesitate. Trebuie să dezvoltăm o rețea medicală în comună astfel încât, oamenii să nu fie nevoiți să meargă la Târgu Neamț pentru a primi consultații de specialitate”, a spus Marcel Prună.

Educația – șansa pentru dezvoltarea comunei

În cele 3 mandate de primar, Marcel Prună a făcut investiții serioase în rețeaua școlară din comuna Pipirig.

Acesta consideră însă că, mai ales în momentul de față, școala trebuie să fie în pas cu realitățile și să se adapteze cerințelor.

”Este foarte simplu: o investiție în educație este o investiție în viitor, o șansă pentru dezvoltare. De aceea am de gând ca una dintre priorități să o reprezinte școala. Avem copiii frumoși și inteligenți în comună, cadre didactice devotate și care își fac meseria cu devotement, iar noi, ca administrație locală, trebuie să le punem la dispoziție infrastructura școlară adaptată la cerințele actuale”, a declarat Marcel Prună.

Infrastructura rutieră – pe agenda primarului Marcel Prună

Infrastructura rutieră este o altă prioritate pe care Marcel Prună spune că o va avea pe agenda sa, dacă va fi ales primar al comunei Pipirig.

”Stradă, Școală și Spital este un deziderat al meu. Iar rețeaua de drumuri din comuna Pipirig are nevoie de investiții. Sunt pregătit, ca primar, și într-un parteneriat cu Mugur Cozmanciuc, ca președinte al Consiliului Județean Neamț, să facem investiții până pe ultima uliță a comunei”, a menționat Marcel Prună.

Guvernul PNL și europarlamentarii liberali, alături de Marcel Prună

Prezenți în județul Neamț zilele trecute, miniștrii Guvernului PNL dar și europarlamentari liberali și-au anunțat susținerea pentru proiectele lui Marcel Prună.

Ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloș a dat asigurări că Pipirig se poate dezvolta cu ajutorul fondurilor europene iar Marcel Prună a pregătit o serie de proiecte în acest sens.

Rețeaua de apă și canalizare sau sistemul de gaz metan sunt proiecte care vor fi implementate doar cu fonduri de la Bruxelles.

Europarlamentrul Rareș Bogdan, present în județul Neamț, a subliniat și el importanța fondurilor europene și modul în care comuna Pipirig se poate dezvolta cu bani europeni.

Și europarlamentarii Cristian Bușoi și Siegfried Mureșan au fost prezenți în Neamț și și-au anunțat susținerea față de toate proiectele din județul Neamț, inclusive cele ale lui Marcel Prună pentru Pipirig.

De asemenea, ministrul Agriculturii a explicat, într- o conferință de presă alături de Mugur Cozmanciuc, că a pregătit programe pentru fermieri și agriculturii din Pipirig și îl așteaptă la minister, pe viitorul primar Marcel Prună, să le depună.

MUGUR COZMANCIUC – ”Sunt alături de Marcel Prună și locuitorii din Pipirig”

Președintele PNL Neamț, Mugur Cozmanciuc, candidat la funcția de președinte al Consiliului Județean, a declarat că Marcel Prună este cea mai bună soluție pentru funcția de primar al comunei Pipirig.

”Marcel Prună a demonstrate de-a lungul celor 3 mandate că este un primar competent, un primar dedicat locuitorilor comunei și un primar devotat. De aceea le spun locuitorilor comunei Pipirig că Marcel Prună va aduce bunăstarea în fiecare sat, iar eu, ca președinte al Consiliului Județean Neamț, îl voi sprijini în toate demersurile și proiectele pe care le-a pregătit. PNL îl susține pe președintele României, domnul Klaus Iohannis, are Guvern condus de prim-ministrul Ludovic Orban, va câștiga Primăria Pipirig și majoritatea primăriilor din Neamț, și va câștiga și Consiliului Județean Neamț. Astfel, vom crea un parteneriat Președinte-Guvern-Consiliul Județean-Primar care, cu sprijinul europarlamentarilor liberali va transforma România. Da, se poate și la Neamț, se poate și la Pipirig. Așa să ne ajute Dumnezeu”, a declarat Mugur Cozmanciuc, candidatul PNL la funcția de președinte al CJ Neamț.

Articolul anterior

Mugur Cozmanciuc: ”Cultura din județul Neamț, o prioritate pentru Partidul Național Liberal”

Articolul următor

Trei decenii de regres pentru Bicaz! Administrația PSD trebuie să plece!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *