NewsAllert :

Petreceri ilegale întrerupte de polițiștii din Neamț! Din seara aceasta intră în vigoare noi restricții!

Șapte focare COVID sunt active în Neamț! La Spitalul Județean Neamț sunt două focare: la UPU și Cardiologie!

Panică la un restaurant din Piatra-Neamț după ce a izbucnit un incendiu

Vezi incidența cazurilor COVID din localitatea ta! Lista cu toate orașele și comunele din Neamț! (vineri, 23 octombrie)

Lista cu toate școlile din Neamț și modul în care funcționează din 26 octombrie 2020

Școli ÎNCHISE 14 zile la Piatra-Neamț, Bicaz, Girov și Gârcina! Cafenele, barurile și restaurantele SE ÎNCHID la interior! (video)

Tânăr de 18 ani – mort în accident rutier la Borlești! Mașina s-a rupt în două!

Bărbat scos mort dintr-o fântână din Pângărați

CJSU Neamț aprobă astăzi: școlile din Piatra-Neamț și Bicaz, exclusiv în on-line! Barurile, restaurantele, cafenelele – închise!

Școli închise pe bandă rulantă în Neamț

Dan Manoliu şi Bogdan Tohăneanu deschid listele PRO România – filiala Neamţ la parlamentare

Deputatul Iulian Bulai (USRPLUS Neamț): ”Am depus listele pentru parlamentare cu gândul că nemțenii au înțeles mesajul nostru!”

Municipiul Piatra-Neamț și orașul Bicaz au trecut în SCENARIUL ROȘU! La ce să ne așteptăm?!

Senatorul Dan Manoliu a demisionat din PSD Neamț! Candidează locul 1 Senat din partea PRO România!

Țigări de contrabandă vândute din camion la Alexandru cel Bun. Șoferul din Belarus a fost reținut.

  • 25 octombrie 2020

ISSN 2457 - 3973

Trei decenii de regres pentru Bicaz! Administrația PSD trebuie să plece!

Administrația PSD din Bicaz a lăsat orașul cu mult în urma altora, nu doar din zona Ardealului, dacă este să ne referim la o zonă mai dezvoltată, dar și din Moldova.

În Bicaz – ca și la județ – nu există o absorbție a fondurilor europene, soluția reală pe care orice administrație competentă o adoptă pentru dezvoltarea localității.

Orașul Bicaz are nevoie de o administrație liberală, aceasta este o certitudine a existenței noastre de zi cu zi și o consecință a unei realități care nu poate fi negată și pe care o vedem la tot pasul.

Tergiversarea cu încă patru ani a proiectelor cu privire la dezvoltarea orașului este nocivă. Amânarea sau întârzierea aplicării unor măsuri menite să trezească orașul la viață nu este o variantă, deoarece aceste soluții sunt absolut necesare și au caracter de urgență.

O regenerare urbană și o revitalizare a turismului poate fi realizată doar de o administrație liberală, o administrație care are viziune clară, proiecte concrete, care a găsit soluții reale și poate implementa și la noi un model de succes.

Bicaz și satele apropiate sunt aparte, beneficiind de un potențial economic bogat, cum rar întâlnim. Orașul trebuie să devină competitiv pe piața turismului, să fie racordat la realitatea europeană, să pună în mișcare resorturi motivaționale în așa fel încât pe toată perioada anului să fie destinație turistică dezirabilă. Avem acest potențial și este păcat să nu îl exploatăm. Cât timp să mai amânăm aducerea de utilități la Izvorul Muntelui, pentru a-l transforma într-o căutată destinație turistică?

Dezvoltarea orașului poate fi rezultatul investițiilor în mica industrie, agricultura specifică zonei montane și turism (cultural, istoric, balnear și recreativ).

Orașul Bicaz are nevoie urgentă de implementarea conceptului „smart city”, Bicaz – oraș inteligent, aceasta poate fi soluția pentru rezolvarea multor probleme, are nevoie de proiecte cu finanțare europeană nerambursabilă, strict pe rezolvarea priorităților. Într-o lume avidă de aer curat, de mediu ecologizat, ne uităm la munții din împrejurimi și credem că este suficient. Dar noi cum contribuim la aerul curat? Întârziem nepermis de mult cu înființarea unui parc foto-voltaic care să asigure consumul de energie electrică pentru iluminatul stradal, întârziem să gândim o politică unitară de dezvoltare a județului prin dotarea cu mijloace de transport electrice, întârziem să oferim circuite turistice complete. Iar aceste întârzieri țin de vreo 30 de ani, din păcate.

Este nevoie de locuri de muncă, de crearea unor proiecte care să îi aducă pe tineri înapoi acasă. Bicazul nu este un oraș eminamente cultural, dar a primit în dar un mic tezaur cultural, care, din cauza unei proaste administrări nu este pus în valoare. Casa Regală a avut parte doar de lucrări de prost gust, din termopan, rigips și PVC, în timp ce treptele din spate se fărâmă, iar riscul alunecării de teren nu a fost rezolvat. Nu este posibil ca aceste lucruri să fie continuate la nesfârșit.

Acestea sunt doar câteva MOTIVE să înțelegem cu toții că orașul BICAZ ARE NEVOIE DE O ADMINISTRAȚIE LIBERALĂ!

Ca viitor președinte al Consiliului Județean Neamț voi sprijini dezvoltarea unitară a orașului Bicaz. De asemenea, îl susțin pe Iulian Mătasă care are proiecte concrete pentru orașul Bicaz și va arăta că se poate să schimbe lucrurile. Pe 27 septembrie votați PNL, soluția pentru bunăstarea Bicazului și a județului Neamț.

Articol comandat de PNL Neamț

Articolul anterior

Marcel PRUNĂ (candidat PNL Primăria Pipirig): ”Sănătate, stradă, școală, apă și gaz metan în toată comuna!”

Articolul următor

Ludovic Orban: Pe 27 septembrie – sfârşitul erei PSD, a baronului Ionel Arsene. A condamnat județul la subdezvoltare!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *