NewsAllert :

Date noi despre accidentul de la Chintinici-Roznov! Sunt 2 victime!

Grav accident rutier la Chintinici-Roznov, joi seara. (foto-galerie)

A murit un fost director al Colegiului Național ”Petru Rareș” Piatra-Neamț

Primăria Piatra-Neamț primește 4 hectare pentru construirea unui Spital Municipal

Mugur Cozmanciuc (președinte PNL Neamț): ”Măsurile corecte luate de Guvernul PNL au dus la rezultate în avantajul românilor!”

Percheziții la traficanți de droguri în Piatra-Neamț și Ștefan cel Mare

Constructorul care a asfaltat în bătaie de joc strada Privighetorii, amendat de Poliția Piatra-Neamț! Încep controale în tot orașul!

Profu’ de sex a fost audiat de polițiști în această dimineață! Inspectorul școlar general: ”Probabil va fi dat afară din învățământ!”

Profu’ de sex din Piatra-Neamț are DOSAR PENAL! Polițiștii s-au autosesizat! (iată mesajele indecente)

Revolta părinților de la Liceul de Arte ”Victor Brauner”: ”Conducerea ISJ Neamț desființează nejustificat o clasă a IX-a!”

Primarul Andrei Carabelea s-a vaccinat împotriva COVID-19

Tragedie în Neamț! Un bebeluș de 5 luni a murit într-un incendiu! Frații săi au fost salvați de mamă!

O petrecere de botez cu … 8 persoane, întreruptă de polițiștii din Neamț. Amenzi în valoare de 11.000 lei!

Situația în fiecare localitate din Neamț cu infectările, vindecările și decesele din cauza COVID-19 (luni, 18 ianuarie)

Petrecere de botez cu 150 de persoane, întreruptă de polițiștii din Piatra-Neamț

  • 22 ianuarie 2021

ISSN 2457 - 3973

Medic din Spitalul Județean Neamț: Pacienții nu au tratamente pentru Covid-19! Personalul medical nu are echipamente!

Un medic din Spitalul Județean de Urgență Piatra-Neamț a trimis, luni, o scrisoare deschisă către portalul de știri MedicHub (portal dedicat lumii medicale din România) în care a prezentat situația alarmantă din unitatea sanitară nemțeană.

Medicul susține că în spital sunt internați peste 100 de pacienți cu Covid-19 care nu au medicamentele necesare iar cadrele medicale nu au echipamente de protecție suficiente.

În scrisoarea sa, doctorul ”subliniază” că situaţia din SJU Piatra-Neamţ nu este cunoscută în Guvern sau autorităţile aleg să ofere informaţii greşite despre realitatea din spitalele judeţene.

Ori, până ieri, spitalul s-a aflat în subordinea Consiliului Județean Neamț iar managerii au fost numiți de șeful CJ (au fost 3 manageri într-o lună!). Ori managerii sunt cei care cunosc sau ar trebui să cunoască realitatea din spital și să o comunice Ministerului Sănătății.

Pe de altă parte, medicul a precizat în scrisoarea trimisă către MedicHub că, potrivit unui ordin al Ministerului Sănătății, ”toţi pacienţii confirmaţi pozitivi în urma testării, trebuie să fie transferaţi la unul din spitalele din faza 1 sau faza 2”. Iar Spitalul Județean de Urgență Piatra-Neamț nu face parte din aceste categorii, ci este spital-suport.

Dar – susține doctorul – pentru că pacienții cu Covid din Neamț au fost refuzați la internare în Iași, s-a ajuns ca aceștia să rămână în spitalul din Piatra-Neamț.

”Sublinez faptul că situaţia din SJU Piatra-Neamţ nu este cunoscută în Guvern sau autorităţile aleg să ofere informaţii greşite despre realitatea din spitalele judeţene. (…) În ultimele zile, în serviciul de Boli infecţioase al SJU Piatra-Neamţ, se aflau în jur de 110 pacienţi, majoritatea COVID-19, dintre care aproape 15 din rândul personalului medical. În fiecare zi, sunt confirmaţi noi medici şi pacienţi, dar rezultatele vin foarte greu de la Iaşi, după 3, 4 zile, în unele cazuri chiar şi după decesul pacienţilor. Secţia de Boli Infecţioase are pacienţi internaţi confirmaţi COVID-19, de mai bine de 3 săptămâni, iar în aceeaşi situaţie se află şi secţia de Terapie Intensivă de la SJU Piatra-Neamţ, care, în acest moment, are aproape toate ventilatoarele ocupate de pacienţi COVID-19. Conform declaraţiilor ministrului Tătaru şi premierului Orban, spitalele suport sunt în pregătire şi nu ar fi trebuit, în această perioadă, să aibă internaţi pacienţi confirmaţi pozitiv. Mai mult, ministrul Tătaru a declarat că, după ocuparea locurilor disponibile în spitalele de fază 1 şi fază 2, în spitalele suport vor rămâne internate doar cazurile uşoare sau asimptomatice, nu cele ce necesită internare în Terapia Intensivă, cu intubarea pacienţilor. În cazul SJU Piatra-Neamţ, din cauza refuzului constant al Spitalelor din Iaşi, secţia de Terapie Intensivă are pacienţi COVID-19 intubaţi de peste 2 săpămâni. Din 20 martie, spitalele din Iaşi nu au mai primit niciun transfer cu pacienţi COVID-19. În tot acest timp, personalul medical nu a renunţat şi a făcut toate demersurile necesare pentru a crea circuite speciale în spital, pentru a obţine echipamentele de protecţie din donaţii şi medicamente necesare. Acestea din urmă nu au venit nici până astăzi. În continuare, lupta medicilor din cele două secţii se dă fără medicamentele necesare, iar pacienţii nu beneficiază şi nu au beneficiat nici până acum de un tratament complet, în ciuda presiunilor făcute de medici pentru a face rost de toate medicamentele necesare”, a precizat medicul conform articolului publicat pe 6 aprilie de MedicHub, și care poate fi citit la acest link

Într-un interviu acordat cotidianului Libertatea, doctorul Mihnea Hurmuzache – șeful secției 6 din Spitalul de Boli Infecțioase Iași a declarat: ”Colegii din Suceava și Neamț sunt efectiv terminați din punct de vedere fizic și al acoperirii necesarului de servicii medicale. Le curge sânge din nas de la atâta muncă. La noi, care suntem singurul spital de boli infecțioase din Moldova, bate vântul pe secții. Când ieși în curte ai senzația că ești undeva la sanatoriu. Ești liniștit, auzi păsărelele, asta e. În afară de două zone care își justifică existența, nu știu la ce folosește. Iar colegii mei de la Suceava și Neamț au semnalat că sunt refuzați zi de zi în încercarea lor de a trimite pacienții către noi”.

Spitalul Județean de Urgență Piatra-Neamț s-a aflat, până ieri, în subordinea Consiliului Județean Neamț. Consiliul de Administrație al unității sanitare este compus din reprezentanți numiți (și) de președintele CJ Neamț, Ionel Arsene. Îi regăsim pe Veronica Vasiliu și Dan Vasile Constantin, între alții.

De asemenea, managerii au fost numiți cu semnătura președintelui CJ Neamț, Ionel Arsene, și a secretarei județului, Daniela Soroceanu.

În ultima lună, spitalul a avut 3 manageri interimar: doctorul Alexandru Juncu, Toader Mocanu și acum, doctorul Florin Apostoae. De numele ultimului manager interimar este legat un dosar penal pentru infracțiuni cu fonduri europene, fiind trimis în judecată de DNA din anul 2018. De asemenea, tatăl managerului interimar este consilier județean al PSD Neamț și are practic ”votul de aur” care înclină balanța spre PSD în raport cu opoziția.

În ceea ce privește fluxul informațional către Ministerul Sănătății, acesta are la baza piramidei conducerea spitalului. Managerii centralizează toate informațiile de la șefii de secție, le transmit către DSP și de aici pleacă spre Ministerul Sănătății. Unde s-a scurtcircuitat acest flux? E o întrebare de la care așteptăm răspuns de la toți cei menționați!

De ieri, Spitalul Județean de Urgență Piatra-Neamț a trecut, pe perioada crizei, în subordinea Ministerului Sănătății. Și toată lumea așteaptă ca situația medicamentelor, materialelor sanitare, a hranei pacienților și toate celelalte probleme să fie rezolvate cât mai rapid!

Articolul anterior

Alertă la Spitalul Județean Neamț! Un alt medic, confirmat cu coronavirus! Este din secția de neonatologie!

Articolul următor

Primarul Dragoș Chitic: Am primit dezinfectantul pentru scările de bloc din Piatra-Neamț!

Un comentariu

  • habar n-am cand am fost pregatiti sau vom fi…in spitalele din Romania…acum e o situatie de pandemie…agitatie..temeri din toate partile..in conditii anticriza..pacienti tratati cu indiferenta si “coplatitori”din toate punctele de vedere…asa logic vorbind…e dezastru acum..dar cand a fost altfel..?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *