ISSN 2457 - 3973

Menține Harbuz alianța PMP cu PSD?

Ce nu ştia Laurențiu Dulamă, încă preşedinte al PMP Neamț, s-a produs! Liviu Harbuz va deveni membru al PMP şi urmare a calităților politice, administrative şi nu numai, va prelua conducerea organizației.

Întrebarea care macină acum conducerea PSD (dar şi PMP şi ALDE) nu este de ce a plecat Harbuz din PSD (şi ar fi suficiente motive) ci dacă va mai menține alianța/majoritatea cu social-democrații şi ALDE din consiliul local şi consiliul județean. Noi zicem că nu! Iar cele două treimi pentru schimbarea conducerii județului şi a celor 2 viceprimari, deşi matematic par să nu existe, practic ar fi voturile necesare. O trecere în revistă a consilierilor județeni sau locali ai PSD ar limpezi care ar fi de o parte sau de alta a baricadei. Dar sunt pregătite şi 3 „extreme ascunse”…. Iar noi ne lăsam acolo.

Pe de altă parte, Harbuz are mână liberă de la Traian Băsescu să reaşeze majoritățile din județ. Iar disensiunile (duse uneori la extrem) cu liderul PSD Neamț sunt de notorietate! Iar unii spun că nu se uită şi mai ales nu se iartă!

Nici poziția lui Laurențiu Dulamă nu este comodă. Şi ne referim inclusiv la cea de vicepreşedinte al CJ Neamț! O eventuală excludere din partid pentru nesupunere pe linie politică a oricărui consilier/viceprimar/vicepreşedinte ar atrage automat pierderea mandatului de ales.

Deşi la prima vedere ar părea că Laurențiu Dulamă se bucură de sprijinul colegilor, surse din cadrul PMP Neamț susțin că au existat suficiente voci care au condamnat decizia oarecum autoritară de alianță cu PSD!

Aşa cum am anunțat în urmă cu câteva zile, PMP se pregăteşte de o alianță asumată la nivel național cu PNL. Sau chiar de o fuziune, cu Traian Băsescu în rol de preşedinte!

Cât priveşte PSD în Neamț, ar mai urma cel puțin 2 surprize mari până în alegerile parlamentare. Dar toate la timpul lor…

Articolul anterior

Demisie previzibilă din PSD! Liviu Harbuz revine în echipa lui Băsescu!

Articolul următor

Arsene despre demisia din PSD a lui Harbuz: „A avut toată susținerea noastră”

Un comentariu

  • Va fi o lupta subterana si in PMP. Zvonurile spun ca dl. Dulama este destul de „motivat” sa sprijine PSD, la fel cum au fost motivati si cei doi UNPR-isti de carton (dl. Serban si dna Vasiliu) ca sa renunte la functii pentru a fi titularizati psd-isti. Va fi greu ca dl. Dulama sa restituie …motivatia!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cel mai popular