ISSN 2457 - 3973

Mercurial la votul de duminică din Neamț: 50 lei/vot! Unii primari ar pregăti autodenunțuri!

În ultimele zile a apărut o informație în județul Neamț potrivit căreia se pregătește, pe lângă turismul electoral, și un lucru mult mai grav, cu conotații penale: mita electorală!

Acțiunea a început deja pe mai multe paliere și include primarii chemați la ”ascultare” de șeful unui partid. Acesta din urmă a pregătit stimulente consitente pentru ca votul din 24 noiembrie să îl favorizeze cât se poate de mult în lupta cu celelalte filiale județene.

Primarii au misiunea să mobilizeze cât mai mulți oameni la vot și să îi stimuleze, la rândul lor, să voteze cu un anumit candidat, chiar dacă șansele acestuia sunt reduse conform tuturor sondajelor. Însă un rezultat bun obținut în județul Neamț i-ar permite șefului de partid să emită pretenții la funcții importante în conducerea centrală a partidului, după ”decapitarea” actualei conduceri. Asta mai ales că a înșelat așteptările tuturor după primul tur.

Mercurialul pentru 24 noiembrie arată că prețul unui vot variază între 50 lei și 100 lei. Pentru a-și primi banii, votantul trebuie să prezinte dovada prin fotografierea buletinului de vot.

Pentru fiecare alegător transportat la secția de vot, ”cărăușul” ar urma să primească 15 lei pentru.

Astăzi putem da exemplul comunei Girov! Dar există și alte comune unde se pregătește același ”meniu”.

Se pare că sumele cele mai mari de bani vor rămâne în buzunarul unor primari, stimulați și ei pentru a trage tare duminică.

Sursele noastre spun însă că unii dintre primari s-ar fi prezentat la ”ascultare” cu tehnică pe ei și se gândesc să facă autodenunțuri.

Până în momentul în care autoritățile abilitate vor ancheta cazul, singura armă care rămâne la îndemâna fiecărui nemțean este să iasă la vot! Doar așa poate fi anihilat fiecare vor cumpărat!

Read Previous

În 2011, Oana Bulai era în PDL-ul care închidea Spitalul Bicaz! Acum este în PSD și lansează fake-news-uri!

Read Next

Un nemțean a fost numit de Papa Francisc în fruntea Bisericii Romano-Catolice din România

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *