NewsAllert :

Mugur Cozmanciuc: ”Sondajele sunt favorabile PNL. Pentru victorie e nevoie de o mobilizare în tot județul!” (document)

A început montarea semafoarelor inteligente în ”intersecția morții” de la Girov

Cadavrul unui bărbat a fost găsit într-o fântână din Mărgineni

Mesajul tulburător pentru Ionel Arsene de la un pacient cu COVID, în stare gravă: ”Cum poți minți așa?… Aștept să mă trosnești!”

Peste 250 de incendii s-au produs la gospodării din Neamț, anul acesta! Au murit 9 oameni!

APASERV oprește (iar) apa în Piatra-Neamț, joi – 24 septembrie, pe 26 de străzi!

Jurnaliști de investigație din Iași: ”Comision de 3 milioane euro la Spitalul Covid. Popa si Arsene au batut palma”

Mugur Cozmanciuc(PNL): Construim în Neamț un Centru Național de Sănătate! Pentru sănătatea nemțenilor avem la dispoziție 100 milioane euro

Vorbe, nu fapte! Arsene, în 2017: Spital Județean nou, UPU, 5 heliporturi și centru multifuncțional de sănătate la Poiana Teiului.

Starețul Mănăstirii Petru Vodă, arhimandritul Hariton Negrea, mesaj despre Mugur Cozmanciuc! ”Îl recomand pentru sufletul meu” (video)

Mugur Cozmanciuc: Ca președinte al CJ Neamț, îmi asum să atrag peste 1 miliard de euro pentru dezvoltarea județului

Iluminatul public din Piatra-Neamț va fi modernizat cu fonduri europene

Un bărbat a fost găsit mort într-un apartament din Bicaz, unde izbucnise un incendiu

Unde s-au dus 3,2 milioane euro din banii nemțenilor?! Nelu Tătaru: Spitalul de la Lețcani, fără avize și personal. NU poate primi pacienți”

Premierul Ludovic Orban: ”Contractul de pe DN15 Bicaz – Poiana Largului, o furăciune pe față! Cu acei bani construiam 16 km de autostradă!”

  • 25 septembrie 2020

ISSN 2457 - 3973

Ministrul Muncii, cartonaș galben pentru directorii de la Casa de Pensii Neamț și ITM Neamț! Control inopinat la cele 2 instituții!

Ministrul Muncii și Protecției Sociale, Violeta Alexandru, s-a aflat, marți, în Piatra-Neamț, ocazie cu care a efectuat 2 controale inopinate la Casa de Pensii și Inspectoratul Teritoriale de Muncă.

Violeta Alexandru s-a declarat profund nemulțumită de modul în care sunt tratați nemțenii la cele 2 instituții și a promis o schimbare de abordare a mangementului. Sau, în caz extrem, o schimbare a managerilor (directorilor).

Ministrul Muncii a explicat că la Casa de Pensii, oamenii erau nevoiți să stea înghesuiți, fără păstrarea distanței fizice. Iar paznicul asigura și rol de relații publice.

La Inspectoratul Teritorial de Muncă, ministrul Violeta Alexandru a precizat că era beznă în adevăratul sens al cuvântului.

”Astăzi am făcut o vizită la Casa de Pensii a județului Neamț și la sediul Inspectoratului Teritorial de Muncă. Ce am văzut acolo nu m-a mulțumit. S-a văzut cât de important este să se schimbe lucrurile, ca angajații, pe linia lor de responsabilitate, să arate că au dorința de a pune lucrurile la punct. La ITM, de exemplu, s-a văzut că oamenii sunt ținuți la distanță, în loc să li se arate că sunt acolo să le rezolve problemele. Este nevoie de o schimbare de atitudine la nivelul acestor două instituții, de la municipiu și de la județ. Oamenii trebuie să simtă că cei din administrație sunt acolo pentru a-i ajuta să își rezolve problemele. Iar asta se vede la echipa PNL, care a reușit să facă diferența între populism și dorința de a face ceva, să se vadă rezultate, să arate că îi pasă cu adevărat de nevoile oamenilor. S-a văzut că se poate în alte județe, de aceea cred că se poate și la Neamț. Voi face cu colegii mei de la Neamț campanie și voi lucra cu ei după ce vor câștiga, pentru că s-a văzut că sunt multe probleme, care trebuie să fie rezolvate. Am venit la Neamț să transmit cu toată determinarea că nemțenii pot avea încredere totală că ne apucăm de treabă și se vor vedea rezultatele în cel mai scurt timp. Dacă șeful nu este acolo când sunt probleme de rezolvat, dacă conducerea unei instituții se comportă de complezență, dacă cei din conducere nu ies din birouri când văd că e coadă, nu se implică, nu vorbesc cu cetățenii, să nu ne mirăm că pleacă oamenii din țară. Ei pleacă în afară pentru că și-au pierdut speranța că aici se va schimba ceva. Le dau această speranță, inclusiv prin rezultatele generate la Ministerul Muncii, că echipa PNL crede că administrația trebuie să fie făcută pentru a rezolva nevoile oamenilor”, a declarat ministrul Muncii și Protecției Sociale.

Întrebată dacă se impune schimbarea managementului la instituțiile verificate, Violeta Alexandru a răspuns: ”Este foarte posibil, dar sunt genul de om care dă șanse celor cu care lucrează să remedieze. Nu este complicat, ca șef de instituție trebuie să te implici. Dacă cineva stă la coadă, să te asiguri că îi creezi condiții, poți să pui măcar un scaun. Mă deranjează în primul rând atitudinea, în al doilea rând dacă nu se schimbă lucrurile nu mă dau în lături să fac schimbări la nivel de management. Dacă văd că există o rezistență la schimbare voi lua atitudine, dar le dau o șansă să remedieze lucrurile. Am dat toate termenele pentru Inspecția Muncii, dar sunt nemulțumită de rezultate și cred că e nevoie de o schimbare radicală. Pentru asta este nevoie și de Parlament, iar acum PNL nu are majoritate pentru a face schimbările legislative pentru eficientizarea Inspecției Muncii. Cert este că acum cei de la ITM au un talent incredibil de a prezenta statistici, dar rezultatele nu sunt bune. Unii fac exces de zel, iar unii se rezumă la chestiuni simple și nu dau semnal în piață că trebuie să se supună legii”.

Articolul anterior

Dragoş Chitic: „Modernizarea străzilor din Piatra-Neamţ, o promisiune onorată în mandatul meu”

Articolul următor

Un nou accident în intersecția morții de la Girov

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *