ISSN 2457 - 3973

Moment solemn la primărie: înfrăţire între Piatra-Neamţ şi oraşul grecesc Istiaia-Aidipsos

Luni (24 iunie), zi în care este celebrată naşterea Sfântului Ioan Botezătorul – patronul municipiului Piatra-Neamţ, a fost parafată întrăţirea între oraşul de sub Pietricica şi Istiaia-Adipsos din Grecia.

Cel care a fost liantul acestui moment este deputatul Dragoş Zisopol, preşedintele Uniunii Elene din România.

Acesta a fost prezent, luni, la Piatra-Neamţ, la semnarea protocolului de înfrăţire între cele două oraşe.

„Este un moment istoric în ceea ce priveşte o punte istorică între România şi Grecia. Este o mare bucurie să mă aflu aici. Îi sunt recunoscător domnului primar Andrei Carabelea că a răspuns cu celeritate invitaţiei să înfrăţim cele două oraşe. Cele două popoare au reuşit sub semnul Crucii să obţinem cele mai mari izbânzi”, a spus deputatul Dragoş Zisopol.

La rândul său, primarul Andrei Carabelea a salutat înfrăţirea între cele două oraşe.

„Astăzi este un moment important pentru Piatra-Neamţ! Pe de o parte, este ziua în care dăm startul evenimentelor legate de Ziua Oraşului. Astăzi este ziua Sf. Ioan Botezătorul, protectorul oraşului şi am decis să lăsăm o înfrăţire, o nouă punte între comunităţi. Într-o perioadă în care lumea este învrăjbită, dezbinată şi destul de încărcată de tensiuni, este momentul să le mulţumim celor care aduc comunităţile şi oamenii împreună”, a transmis primarul Carabelea.

Edilul Ioannis Kontzias a oferit municipiului Piatra-Neamţ sigiliul oraşului Istiaia-Adipsos şi o icoană.

„Am semnat cu litere de aur amintirile din Neamţ, amintiri de la mănăstirile din Neamţ, de la părintele Cleopa care mi-a vorbit despre răbdare. Îmi amintesc cum am învăţat despre existenţa celor două popoare, la Mănăstirea Secu. Vă mulţumesc că m-aţi primit aici ca un frate. Este un prim pas, dar vor urma mai mulţi paşi”, a precizat primarul Ioannis Kontzias.

La finalul ceremoniei de la sediul Primăriei Piatra-Neamţ, cele două delegaţii au mers în Piaţa Oraşelor Înfrăţite unde au dezvelit placa ce marchează înfrăţirea celor două oraşe.

Articolul anterior

Primăria Piatra-Neamţ anunţă că cele 4 bazine din ştrand sunt închise temporar cel puţin până marţi

Articolul următor

Minor pe bicicletă, accidentat din vina lui de un autobuz, în Piatra-Neamţ

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cel mai popular